Related Articles

4 Comentarii

  1. 1

    Belphegor

    Din ce in ce mai atent la detalii, domnul Badiu paraseste cloaca pestilentiala a campaniei electorale si incearca diverse ipoteze de lucru…guvernamental. Guvernul de tehnocrati al domnului Ciolos este unul de ocupatie. Pe campul de lupta al administrarii tarii, dumnealor, tehnocratii, sunt veritabili mercenari. Atata doar ca nu slujesc Romania, ci pe aceia care i-au trimis pe aici, prin tara lor de origine. Vremelnic! Dupa ce-si vor fi indeplinit misiunea se vor intoarce la demnitatile europene pe care le-au ocupat (a se citi unde s-au prostituat) si inainte. Misiunea lor a fost clara: sa participle la dezbateri, simpozioane, conferinte, prelegeri, sa nu cumva sa miste ceva …
    Sunt argesean si ma deranjeaza ALFRED. Dar cel mai mult ma deranjeaza domnul senator Valeca, cercetatorul nostru intr-ale tehnologiilor nucleare! Sa nu stie domnia sa cum sta treaba cu „tehnologia sinistra”?

    Reply
    1. 1.1

      Alexandru

      Precizari in legatura cu ALFRED:

      1. NU este „cel mai mare reactor nuclear din Europa” ci cel mai avansat (gen IV) si (adevarat) cu răcire prin plumb topit. Alfel e chiar mic ~120 MW deci de cinci ori mai „mic”
      decat Cernavoda-1,2

      2. Daca e vorba de victime atunci e de precizat ca tehnologia nucleara de producere pasnica a energiei (excludem armele nucleare) a facut cele mai putine victime pe TW (TerraWatt) din toate sursele de energie.Lumea este indusa in eroare de doua evenimente si anume Cernobal -care a fost produsa de sistemul sovietic de abordare-
      deci intr-adevar „tehnologie sinistră”, iar Fukushima a fost declansata de un eveniment natural de o magnitudine istorica (dar in acest caz au fost 2 victime la centrala nucleara
      si acelea nu din cauze nucleare ci inec).

      Nu strica ca macar intr-un ziar din Arges sa fie mai multa rigurozitate cand vine vorba de „nuclear”. Aici e vorba de stiinta nu de politica.

      Reply
  2. 2

    Puiu

    Senatorul Serban Valeca ar fi putut cu multă uşurinţă să liniştească populaţia Mioveniului, şi nu numai , în ceea ce priveşte reactorul de care se vorbeşte. Nu ştiu de ce nu a făcut-o, pentru că este specialist, iar pe deasupra putea să-şi arate grija faţă de cei ce l-au ales. Ceea ce s-a întâmplat la Cernobâl, acum 30 de ani a fost catastrofal, nivelul de iradiere şi contaminare fiind de mii de ori mai mare decât doza admisă. Urmările se văd şi se simt şi astăzi. Ne-ar fi de mare folos intervenţia unui specialist de talia fizicianului Joe Neguţ în elucidarea problemei.

    Reply
  3. 3

    Nicolae Badiu

    Domul Alexandru intervine inginereste si apreciez. Dar eu plusez cu o intrebare pentru domnia sa: De ce ALFRED la Mioveni, in Romania si nu in Japonia, nu in Franta, nu in Germania, etc? Suntem noi buricul tehnologiei nucleara mondiale?!…
    Si doi: Va recomand site ul FRANKUSHIMA, ca sa vedeti si dumneavoastra cum pun problema tehnologiei nucleara francezii…si nu noi, aici in Argesul…Apropo de ARGES, stiati ca HIDROELECTRICA, da cca 40 la suta din necesarul de energie electrica in Romania? O adevarata comoara aceasta Hidroelectrica, pusa in mod artificial in insolventa si scoasa la incalzire…pentru vanzare…Vorbim despre energie curata, verde!!! Si noua ne trebuie centrala nucleara noua?!…La Cernavoda nici macar nu au functionat vreodata toate grupurile la capacitatea maxima….iar noi mai vrem ALFRED in plus? Da. E vorba despre o putere instalata relativ mica, dar riscul nuclear este acelasi. Nu avem noi destule riscuri de dus in tara asta?!…De ce nu se investeste „experimental” in consolidarea, in reconditionarea, in reamenajarea, in dezvoltarea… Barajului Vidraru, ca tot a implinit 50 de ani de la darea in folosinta!!! Si sa tot vorbim, domnule Alexandru!

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!