Astăzi, Barbu Zaharia, de 63 de ani, care a murit în timp ce era imobilizat de doi poliţişti lângă o terasă de la Autogara Sud Piteşti unde luase foc o friteuză, a fost condus pe ultimul drum. Revoltată intervenţia extrem de agresivă a celor doi agenţi soldată cu decesul sexagenarului, familia acestuia este hotărâtă să îi dea în judecată pe poliţişti atât pe latură penală, cât şi civilă solicitând daune morale și materiale. Vă reamintim că, în cursul după-amiezii de luni, poliţiştii în cauză au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru infracţiunile de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia instanţei a fost atacată. În dosar au fost audiaţi şi doi jandarmi care făceau parte din echipajele mixte poliţie-jandarmerie. Doar unul a intervenit la imoblizare şi ambii au calitate de martori.
Contractul de muncă, suspendat
Tot astăzi, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Poliţiei Argeş transmis că, urmare a emiterii mandatelor de arestare preventivă a celor doi, „în conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive (este vorba despre Daniel Drăghici, n.r.). Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale. În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție (Ilie Florea, n.r.) a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”.
Rezultatul autopsiei, contestat
Avocatul unuia dintre polițiști a contestat rezultatul autopsiei, cerând o nouă expertiza medicală. În opinia acestuia, fracturile constatate la necropsie s-ar fi produs în timpul resuscitării şi va propune un expert parte care să asiste la efectuarea expertizei. În replică, dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, spunea că acuzele privind autopsia sunt ușor de demontat şi că este foarte bine că se dispune o expertiză oficială. „Din punctul meu de vedere, facturile costale și leziunile traumatice au fost consemnate în constatările înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Autopsia a pus în evidență multe leziuni traumatice de la nivelul capului până al picioarelor, dar marea dramă au fost leziunile interne – leziuni traumatice cervicale și toracice care au cauzat decesul”.
Suspectat de furt
Agentul Daniel Drăghici a intrat în atenţia presei şi a IGPR pe vremea când era elev şi, împreună cu prieten, a reţinut un puştan de 16 ani care a escrocat un bărbat de 74 de ani, din Piteşti, prin metoda „Accidentul”. După doar câteva zile, la sesizarea septuagenarului, a fost suspectat că şi-ar fi însuşit 8.000 de lei din suma recuperată. Ulterior, Daniel Drăghici a returnat banii, incidentul soluţionându-se pe cale amiabilă. În caz contrar tânărul risca să se aleagă cu dosar penal.
A amendat un jandarm
Absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascr” din Câmpina, în 2018, Daniel Drăghici şi-a început cariera ca agent la poliţia rutieră din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. Potrivit presei ialomiţene, el ar fi fost implicat în mai multe scandaluri. Printre altele, el a amendat de două ori un jandarm care se afla într-o misiune de cercetare-documentare care conducea un vehicul care n-avea autorizaţie pentru folie fumurie pe geamuri şi staţionase cu farurile aprinse. Amenzile au fost date pentru aceeaşi maşină, dar cu două numere de înmatriculare distincte, întrucât jandarmul se afla sub acoperire. Pentru asta Drăghici a fost sancţionat de conducerea Poliţiei Ialomiţa cu reducerea salariului cu 20% pe o perioadă de trei luni. El a contestat decizia, dar Tribunalul Argeş i-a respins acţiunea ca nefondată. În vara anului trecut, tânărul a fost mutat la Secţia 4 Poliţie Piteşti unde a lucrat până în ziua arestării.
Un Comentariu
Cris
Polițiști,pardon,milițieni,făcuți la apelul bocancilor..Câmpina,Dragasani,Sibiu,ar trebui desființate..Sa va fut in gura de milițieni.