Agitaţie mare luni noapte în cartierul piteştean Războieni după ce, în jurul orei 22.30, la Dispeceratul 112 s-a primit un apel prin care un bărbat a anunțat că a instalat un dispozitiv exploziv şi amenința că va arunca în aer blocul G1 din cartierul precizat.
Imediat s-a dat alarma şi în câteva minute zeci de pompieri, polițiști, poliţişti locali, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, echipa pirotehnică, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de cercetare CBRN (echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare) pentru depistarea substanţelor explozive au fost mobilizate în apropierea blocului amintit. După ce forţele de intervenţie au luat măsuri de izolare a zonei pentru ca nicio persoană neautorizată să nu poată pătrunde şi locatarii blocului au fost evacuaţi, pirotehniştii au început verificarea amăunţită a imobilului. Militarii au scotocit zona până aproape de miezul nopţii dar nu au găsit niciun dispozitiv exploziv, stabilindu-se că a fost o alarmă falsă.
Oamenii legii au demarat cercetările pentru a-l găsi pe cel care sunat la 112 şi în urma cercetărilor indvidul a fost identificat. Este vorba despre Florin Z., de 47 de ani, din Stolnici. Anunţaţi de colegii din Piteşti, împricinatul a fost găsit acasă de agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului. Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice care nu ar fi la prima ispravă de acest gen, a fost ridicat şi adus la audieri, după care a fost dus la secția de psihiatrie a Spitalului Județean Argeș, unde a fost internat pentru tratament de specialitate.
Este pentru a doua oară când poliţia argeşeană se confruntă cu o astfel de situaţie în mai puţin de un an. Vă reamintim că, pe 26 decembrie 2020, la ora 16.30, la Poliția Locală Pitești a fost primit un apel telefonic, inițiatorul acestuia afirmând că dacă nu îi va fi virată o sumă în euro în cont, va arunca în aer Primăria Piteşti. Conform procedurilor specifice în astfel de situaţii, şi la acea dată zona a fost izolată, personalul instituţiei evacuat şi specialiştii pirotehnişti au efectuat verificări în urma cărora s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă şi că era vorba tot despre o alarmă falsă. Apelantul, care a cerut 5.000 de euro ca să nu detoneze presupusa bombă, a fost identificat de anchetatori ca fiind din Câmpulung şi s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de şantaj, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
Deşi aceste alarme s-au dovedit a fi false, situaţiile de acest gen sunt tratate de autorităţi cu toată seriozitatea şi specialiştii acţionează conform procedurilor standard specifice acestor cazuri.
(Foto: descriptiv)