# Natalitatea, tot mai scăzută. Creşte în schimb numărul de copii născuţi în afara căsătoriei. Ce facem? Un primar a găsit o soluţie.
Cariera a luat „faţa” familiei, iar copii se nasc din ce în ce mai puţini. Unele primării – inclusiv în Argeş, aşa cum este cazul la Căteasca (cel mai recent exemplu) – oferă bani (1.000 lei în acest caz) la naşterea fiecărui copil pentru a încuraja natalitatea. Dar nu este de ajuns. Astfel de măsuri punctuale trebuie să fie dublate de măsuri coerente pe termen lung prin care tinerii să aibă acces la o locuinţă, la venituri stabile şi bune, la servicii medicale de calitate, la un sistem de educaţie performant, la utilităţi chiar.
Pentru a marca importanţa familiei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Asociaţia „Sf. Spiridon şi Irina”, organizează mâine, 14 mai, începând de la ora 9, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, seminarul cu tema „Importanţa familiei în societatea românească”. Evenimentul este prilejuit de marcarea zilei de 15 mai drept Ziua Internaţională a Familiei. Familie care este sub asalt de-a dreptul în această perioadă!
Asediul împotriva familiei
Da, este frumos că avem şi o Zi a Familiei. Dar simpozioanele nu sunt de ajuns să salveze acest adevărat reper al societăţii româneşti. În ultima perioadă, pe fondul globalizării, multe dintre valorile fundamentale au început să fie atacate furibund, printre acestea numărându-se şi familia. În România, de exemplu, referendumul pentru familia tradiţională nu a fost validat, deoarece s-a dus o luptă încrâncenată pentru a ne arăta tuturor că e mai bine în concubinaj, că noţiuni precum „mama” şi „tata” trebuie să fie înlocuite cu „părinte 1”, „părinte 2”, că familia e perimată, că doi bărbaţi care formează un cuplu pot oferi adăpost unui copil la fel de bine ca şi doi soţi „tradiţionali” etc. Politicile de stat pentru protejarea familiei sunt şi ele puţine, iar dificultăţile financiare ne aruncă peste graniţe tinerii care visează la un trai mai bun pe alte meleaguri.
Un Comentariu
Anonim
In opinia mea, referendumul pentru familia traditionala nu a fost validat din doua motive diferite fata de cel enuntat in articol:
1. Momentul ales pentru acest referendum, in urma asaltului impotriva justitiei si a masurilor controversate ale aliantei de guvernare. In plin scandal mediatic vis-a-vis de masurile guvernului/parlamentului, precum si a asteptarilor populatiei in ceea ce priveste investitiile statului in infrastructura, scoli, spitale, referendumul a fost privit mai degraba ca in proverbul „tara arde, baba se piaptana”;
2. Asocierea principalilor lideri ai aliantei de guvernare cu referendumul, implicarea acestora in promovare, a fost privita cu multa suspiciune. Pe fondul contoversatelor masuri in justitie, menite sa le asigure politicienilor coalitiei scaparea de inchisoare, implicarea acestora a fost perceputa ca o posibilitate de a profita de rezultatul referendumului si implicit deschiderea unei portite pentru a introduce in Constitutie paragrafe care sa le asigure protectie in fata justitiei.
Astfel, consider ca referendumul nu a avut de-a face cu esenta familei, convigerile oamenilor sau falsele teme si temeri legate de minoritati sexuale. Poate daca era programat in alt context politico-economic, rezultatul unui astfel de referendum ar fi fost cu totul diferit…