Related Articles

19 Comentarii

  1. 1

    Goargăș

    Noua formă a jurământului din justiție: „Jur să spun adevărul și numai adevărul și să nu ascund nimic din ce m-a învățat pârâtul/inculpatul să spun…” Ca la noi, la nimeni!

    Reply
  2. 2

    Anonim

    Banii inclina balanta intr-o parte sau alya

    Reply
    1. 2.1

      Ion

      Da, aveţi dreptate.
      Tocmai acest lucru reprezintă balanţa care se găseşte poziţionată în partea de sus la intrarea în clădire.
      Practic, cetăţeanul este informat din capul locului: care dă mai mult dezechilibrează balanţa şi câştigă.
      În instanţele din România nu există nicio legătură între justiţie şi dreptate, dreptatea este una, în timp ce justiţia este acel lucru care se cumpără de la judecători cu bani. Din păcate, în majoritatea cazurilor justiţia şi dreptatea sunt două fenomene diametral opuse.

      Reply
  3. 3

    Anonim

    În general orice mecanism care are piese în mişcare se uzează.
    Şi cum balanţele folosite de instanţele de judecată au ca an de fabricaţie anul 1865, este normal ca acestea să fie decalibrate.
    O decalibrare masivă a balanţelor a survenit în perioada comunistă, când sentinţele erau cunoscute înainte de începerea procesului, decalibrarea balanţei fiind realizată în mod deosebit de către angajaţii securităţii.
    Ori cum lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba, decalibrarea şi furtul la balanţă a continuat şi după 1989, ba chiar mai intens decât înainte, având în vedere că a crescut cantitatea de caşcaval (întreprinderi de furat şi jefuit, terenuri agricole, păduri particulare şi de Stat de furat, etc.) şi toate acestea la Ordinul serviciilor de informaţii, care au crescut atât numeric, cât şi necesităţile acestora (vacan’e exotice, vile, amante, conturi în străinătăţuri, etc.).
    Aproape că nu există proces în care balanţa să nu fie influenţată de ordinele serviciilor, caşcavelele oferite de avocaţi , etc..
    S- a ajuns ca şi pentru simple procese pentru care se solicită diverse drepturi salariale să- şi facă simţită prezenţa serviciile de informaţii.
    Bineânţeles că balanţa la acest moment este foarte dezechilibrată, inclusiv prin faptul că politicienii au inventat după lovitura de stat din 89, recompensarea magistraţilor cu pensii speciale, şi alte bunătăţi (legale- oficiale şi neoficiale)
    Procesele din ziua de azi se aseamănă cu alba – neagra, dacă nu cumva chiar mai rău, totul depinzând pe cine ai stăpân şi / sau al cui ieşti.

    Reply
    1. 3.1

      Anonim

      Rectific esti în loc de ieşti

      Reply
  4. 4

    Anonim

    „-Nu degeaba se spune că peştele de la cap se împute, iar Curtea de Apel Piteşti în acest caz este capul.
    Având răbdarea şi timpul necesar să studiez comportamentul judecătorilor şi deciziile emise de Curtea de Apel Piteşti, am avut ocazia să constat, nu atât de mult incompetenţa sau nepregătirea judecâtorilor ci corupţia din sistem.
    Oare cum este posibil ca acelaşi complet de judecători ai Curţii de Apel Piteşti în urmă cu o săptămână, să dea dreptate reclamantului, iar la o săptămână distanţă un alt reclamant cu aceeaşi speţă, dar cu acelaşi pârât să- i se respingă acţiunea?
    Se impune a se preciza că toate documentele din ambele dosare sunt identice „plagiate”, (inclusiv cererea de chemare în judecată, cuvânt cu cuvânt) singurul lucru diferit fiind numele şi prenumele reclamantului.
    Şi nu este un caz singular şi accidental.
    Consider că, corupţia în cadrul Curţii de Apel Piteşti are rădăcini adânci în politică. Din acest motiv consider că ne confruntăm cu un stat mafiot.”

    Reply
  5. 5

    Ana

    Semnul prăbușirii este când societatea ia conținut juridic. Foarte interesant. Adică trăim ca intr-un lagăr.

    Reply
    1. 5.1

      Anonim

      Marea majoritate a românilor o duc mai rău decât în lagăr.
      În condiţiile în care după o lună de muncă cinstită, nu eşti în stare să- ţi acoperi cheltuielile de bun simţ, chirie, apă, săpun etc, se numeşte semi sclavie. Justiţia română a contribuit din plin să ajungem la acest nivel.

      Reply
  6. 6

    ICĂ

    În condiţiile , în care s- au judecat:
    – 21 dosare la Tribunalul Argeş, 8 dintre acestea au ieşit favorabile reclamantului la Tribunal, dar şi acestea 8 au fost anulate de Curtea de Apel Piteşti, cu rezultat final -cetăţeanul de rând a pierdut toate procesele,
    – 21 de dosare la Tribunalul Bucureşti, din care toate au ieşit favorabile reclamnatului, Curtea de Apel Bucureşti menţinând sentinţele Tribunalului Bucureşti, cu rezultat final -cetăţeanul de rând a câştigat toate procesele,
    Trebuie menţionat că speţele depuse la instanţele bucureştene coincid cu cele depuse la Tribunalul Argeş, partea pârâtă fiind instituţii publice ale statului.
    În aceste condiţii constatăm că ne confruntăm cu Mafia Judecătorilor ageşeni care este asemănătoare cu Mafia permiselor de Argeş.

    Reply
    1. 6.1

      Anonim

      Dreptatea / nedreptatea se aplică şi în funcţie de obiceiurile locului.
      Dacă domnii judecători s- au obişnuit într- un anume fel, nu putem să avem pretenţii să aplice legea cu imparţialitate.
      Imparţialitatea judecătorilor o întâlnim doar în poveşti.

      Reply
  7. 7

    Ilie

    Balanţa dreptăţii este una, balanţa justiţei este alta.
    Ca să nu mai ameţim omul de rând, trebuie specificat că balanţa justiţiei este tot una cu balanţa corupţiei.
    Şi cum corupţia este în floare, şi se regăseşte în tot şi în toate, trebuie să conştientizăm că balanţa justiţiei este contrară balanţei dreptăţii.
    În concluzie, poate fi utilizată şi balanţa justiţiei, numai că la interpretarea rezultatelor, pentru aflarea adevărului nostru, trebuie să aplicăm o negaţie balanţei justiţiei.
    Transformarea utilizată de noi este reversibilă şi în celălalt sens.

    Reply
  8. 8

    Daniel

    Ar fi trebuit sa scrii despre balanta nedreptatii

    Reply
  9. 9

    marin

    Mi-a plăcut foarte mult expresia: ,,Iar întunericul de afară este străpuns de lumini, ce par ochi de lupi”. Foarte frumos! sunt lupi ce poartă piei de oaie!

    Reply
    1. 9.1

      Ilie

      Şi aceşti lupi în piei de oaie, sunt foarte bine organizaţi se găsesc infiltraţi peste tot în instituţiile statului Mafiot.
      Nu există instituţie în România în care la conducere să nu găsim cel puţin un lup înfometat pus pe jaf.
      În general, foarte rar lupii (cu două picioare) sunt singuratici. Pe plaiurile mioritice se lucrează în haită (la nivel de instituţie) şi la rândul lor haitele colaborează (între instituţii) pe linie ierarhică pentru îngenucherea şi păparea eventualelor oi ale Domnului răzvrătite.
      Dacă privim cu atenţie, şi lupul are dreptatea lui, aşa s-a născut pus pe furat şi omorât, ceea ce este imposibil de dezvăţat.
      Nu degeaba se spune că lupul îşi schimbă părul dar năravul ba.
      Şi cum spuneam, lupii noştrii (originali) ne- au distrus şi nu lupi maghiari, chinezeşti sau de alte naţii. Din contră oile rătăcite plecate de foame din România au primit o bucată de pâine şi un pahar de apă tocmai de la lupii străini.

      Reply
  10. 10

    Anonim

    Ma incânta aceste comentarii . Provin de la oameni cu opinii pertinente, foarte bine argumentate. Cred ca puse cap la cap s-ar putea constitui intr-un editoarial propriu-zis. Asta e, de fapt, meritul unui editorialist: sa genereze discutii de bun-simt, fiecare punct de vedere fiind insotit de argumente.

    Reply
    1. 10.1

      Delia Dumitrica

      Delia Dumitrica

      Reply
  11. 11

    Anonim

    Strâmbă rău, dreptatea asta în Argeş.

    Reply
  12. 12

    Rabdau

    „Pe de altă parte, se presupune că fiecare cetăţean cunoaşte legea, dar este cert că acelaşi cetăţean ştie exact ce este dreptatea”. Daca intrebi orice beneficiar de pensie ” nesimtzita” daca o merita, itzi va raspunda ca , da. Fiecare cu dreptatea lui.

    Reply
    1. 12.1

      Anonim

      În acest articol este vorba despre „dreptatea” dată de judecători ca urmare a transpunerii legii în practică.
      Faptul că există „beneficiar de pensie ” nesimtzita””, aceasta este legală că doar este votată de politicienii pe care poporul i- a ales.
      Problema cea mai gravă este modul cum un judecător aplică legea astăzi ca fiind „albă”, iar mâine acelaşi judecător aplică aceeaşi lege ca fiind „neagră”.
      În ambele cazuri ne confruntăm cu dreptatea strâmbă dată de judecător în speţe identice.
      Filozofia spune că în aceleaşi condiţii trebuie să obţinem rezultate identice, lucru care s- a dovedit în practică a fi valabil (diferenţa între cele două cazuri ale noastre fiind şmenul)
      Bineânţeles este vorba de corupţie şi nu de altceva.

      Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!