Sunt trei ani şi jumătate de când Parcul Ştrand a fost modernizat cu fonduri europene şi deja au apărut semne ale degradării şi ale lipsei de implicare a gospodarilor. Una din minigările trenuleţului (cea din spatele Teatrului de vară) arată de parcă nu ar fi fost renovată de zeci de ani. Mai mult, clădirea poartă semnele „vandalilor” care îşi fac veacul prin parc şi care nu sunt „supravegheaţi” de agenţii de pază.
Pe lângă aceste aspecte, trebuie semnalat faptul că delimitarea dintre parc şi faleza râului Argeş este, de fapt, o „mini-junglă”, o zonă neîngrijită nici de cei de la administraţia locală, nici de cei de la Apele Române. Se aşteaptă poate demararea proiectului de modernizare a falezei, intitulat „Promenada Argeşului”. Reamenajarea zonei dintre Parcul Lunca Argeşului şi lacul Prundu va însemna, pe lângă refacerea iluminatului public, a pavajului şi a băncilor, amenajarea de piste pentru jogging şi pentru biciclişti.
Dacă se întârzie remedierea aspectelor neplăcute din parc, s-ar putea ca oaza de verdeaţă din Ştrand să arate ca acum câţiva ani, când mai bine de jumătate din ea se degradase. Aleile, obiectele de mobilier urban, locul de joacă de la intrarea principală, două poduri metalice şi unul din lemn, o parte a lacului situat în mijlocul parcului, gardul împrejmuitor, precum şi o mare parte a băncuţelor de la Teatrul de vară, toate au necesitat lucrări de reparaţii şi înlocuiri.
După modernizare au fost realizate noi alei pe partea de sud a parcului, s-a construit o nouă împrejmuire, s-au realizat porţi de acces din fier forjat, au fost amenajate locuri speciale pentru persoanele cu dizabilităţi care vin să asiste la spectacolele de la Teatrul de vară. În plus, s-a dat o deosebită importanţă lacului din parc care, pe lângă faptul că a fost curăţat, pe marginea lui au fost amenajat un spaţiu pentru plantaţii de sălcii, arini şi frasini în vederea stabilizării malurilor şii pentru crearea unei zone umbrite. Chiar şi trenuleţul pentru cei mici a fost reparat, iar şinele acestuia, înlocuite aproape în totalitate. În plus, au fost realizate cişmele din fontă, au fost aduse pubele de gunoi ecologice, coşurile de gunoi şi băncile au fost înlocuite iar pentru creearea unui mediu natural corespunzător au fost amenajate şi mai multe zone cu plante de sezon. Locurile de joacă vechi au fost. de asemenea, reamenajate.
Ar fi trist ca aceste obiective să se degradeze treptat şi locul lor să fie luat de bălăriile şi „şerpăria” de la marginea parcului.