Acest sfârşit de săptămână este unul aparte pentru poporul român. Suntem chemaţi la urne pentru ca, în urma referendumului naţional, să decidem definirea familiei în Constituţie. Pentru dreptcredincioşi, ca de altfel şi pentru cei care au aderat la alte culte recunoscute în România, nu există niciun dubiu, familia trebuie definită aşa cum a lăsat-o Dumnezeu de la întemeierea lumii, bărbat şi femeie.
În ultimele două săptămâni mai ales, preoţii au dus o muncă istovitoare pentru a convinge cât mai mulţi oameni să meargă la vot şi să pună ştampila pe „Da”, definind astfel familia în mod tradiţional, sănătos, bineplăcut lui Dumnezeu. Fiecare preot a stat de vorbă cu sute de credincioşi, explicându-le, pe baza textelor scripturistice, de ce familia trebuie să fie alcătuită doar din bărbat şi femeie. Deşi uneori au fost întâmpinaţi cu ostilitate, iar alteori au fost acuzaţi că „fac jocul” PSD-ului, slujitorii sfintelor altare nu s-au dat bătuţi şi-n ciuda tuturor presiunilor au dus campania până la capăt. În predicile duminicale, după Sf. Liturghie, fiecare preot în comunitatea sa a pledat, tot cu Sf. Scriptură în mână, pentru familia tradiţională.
Examen de maturitate
Nici ierarhul nu a stat degeaba, din contră, la toate slujbele la care a participat, oriunde a mers, le-a vorbit oamenilor despre importanţa şi semnficaţia acestor zile care vor rămâne în istorie, 6-7 octombrie 2018. Iată scurtul, dar pătrunzătorul mesaj al părintelui Calinic, la care să ne gândim începând de mâine dimineaţă pentru a avea impulsul de a merge la secţiile de votare: „Familia este binecuvântată de Dumnezeu spre a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii. Familia formată din bărbat şi femeie este izvor de viaţă pentru fiecare popor şi pentru întreaga umanitate. Prin urmare, participarea la referendum în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018 este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere!”
Arhiereul este convins că se vor aduna mai mult de 6 milioane de voturi câte sunt necesare pentru ca referendumul să fie câştigat de „tabăra” celor care vor opta pentru „Da” familiei tradiţionale şi a amintit de încercarea guvernanţilor de a scoate religia ca materie de studiu în şcoli, din urmă cu câţiva ani. Într-adevăr, religia a devenit opţională, însă, ca o lecţie dată conducerii politice a ţării, în clasele primare în proporţie de aproape 99% părinţii au semnat pentru ca odraslele lor să studieze religia!