Argeș. Un bărbat și-a bătut iubita până a băgat-o în spital.
În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub aspectul lovirilor sau altor violențe, și au reținut un bărbat de 51 de ani, din comuna Bughea de Jos.
Din cercetări, s-a stabilit că în noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., cel în cauză ar fi lovit pe concubine sa, de 45 de ani, din Godeni. Ulterior, leziunile suferite au fost evaluate, rezultând că din punct de vedere medico-legal, persoana vătămată necesită 16-18 zile de îngrijiri.
După administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua de 19 octombrie a.c., a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Sfaturi pentru victime ale violenței domestice
Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.
„Acasă” trebuie să fie locul în care ne simțim în siguranță, unde ne putem bucura de căldura sufletească și, ideal, iubire, indiferent cine locuiește în acel spațiu. Când asociem acest cuvânt cu „violența domestică”, deși aflată în contradicție, acest lucru face ca violența domestică să fie greu de identificat, de înțeles și mai ales, de pedepsit.
Violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.
Ce faceți dacă ați devenit o victimă?
– conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
– sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
– dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
– cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
– nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.
Foto: descriptiv