Sorin Apostoliceanu a anunţat că proiectul de buget pentru 2019 va fi „încărcat” pe site-ul Primăriei, urmând ca de mâine să poată fi consultat de către cetăţeni. Apostoliceanu spune că acest buget este peste aşteptările iniţiale, veniturile fiind estimate la circa 371 milioane lei, fără a socoti banii de la stat proveniţi din cote defalcate din TVA.
Pe 10 aprilie va fi organizată o dezbatere publică, iar pe 25 aprilie bugetul va fi supus aprobării Consiliului Local. În premieră, Primăria a prevăzut bani pentru proiecte propuse de cetăţeni. Cel mai bun proiect de acest gen, desemnat prin vot, va fi finanţat (pe principiul bugetării participative). Primăria aşteaptă propuneri în acest sens.
Investiţii propuse
Vă prezentăm câteva dintre cele mai importante investiţii prevăzute în proiectul de buget. Cu precizarea că unele se află în derulare (multianuale), altele vor începe în acest an, iar la câteva vor fi semnate contracte de finanţare. Aşadar, pentru ce sunt prevăzuţi banii…
- achiziţionarea de autobuze electrice, sistem de management integrat al traficului şi parcărilor, modernizarea staţiilor de autobuz, amplasarea staţiilor de încărcare pentru maşini electrice, monitorizare video extinsă, amenajarea a două noi parcuri, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, modernizarea Bazinului Olimpic, noi piste de biciclete (cu bani europeni) etc.
- lucrări de conformare pentru obţinerea autorizaţiilor ISU la şcoli şi licee, reabilitări şi dotări în unităţi de învăţământ;
- construcţia unei săli de sport la Liceul „Ion Cantacuzino”;
- extinderea Şcolii „Mircea cel Bătrân” din Trivale şi a Şcolii „Mihai Eminescu” din Craiovei;
- modernizarea unor locuri de joacă (circa 2,5 milioane lei);
- săli de sport la şcolile „Nicolae Iorga”, „Tudor Arghezi”, „Adrian Păunescu” şi la Liceul cu Program Sportiv, respectiv la Colegiul „Zinca Golescu” (cu bani de la Compania Naţională de Investiţii). Vom reveni şi asupra altor investiţii.
Parcare la Fortuna
Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a inclus în proiectul de buget şi construcţia unei parcări supraterane în curtea interioară a blocurilor „Fortuna”. Deocamdată, a fost prevăzută suma de 50.000 lei pentru studiul de fezabilitate. Cu ani î’n urmă, nvestiţia a fost blocată de locatari (se plângeau că parcarea le ia soarele şi aerul), care, de asemenea, s-au opus şi noului regulament privind parcările de la blocuri (ei nu vor ca alţi şoferi să le folosească locurile pentru care plătesc chirie).
Un Comentariu
NIR
Buna idee !