Daniel Cîrstea are 21 de ani şi este student în anul III la Informatică. Recent, el a lansat aplicaţia EVE (E-learning Virtual Environment). A fost concepută încă din luna ianuarie a acestui an şi reprezintă o platformă de e-learning gândită din perspectiva unui student, unde profesorii îşi pot pune lecţiile şi să menţină o legătură constantă cu studenţii. Excelează prin simplitate, design şi securitate foarte bună comparată cu alte platforme similare.
„Datele studenţilor şi profesorilor fiind foarte importante, am plecat de la ideea unei aplicaţii securizate. Pentru ca studenţii sau profesorii să îşi facă un cont au nevoie de ID-ul de student sau de profesor, unic, ce se găseşte pe cardurile ISIC/ITIC. Acest lucru a fost conceput ca şi metodă de securitate primară, dar desigur poate fi schimbat cu uşurinţă, dacă se doreşte. Apoi, după crearea unui cont şi după logare, un student poate accesa cursurile, poate vedea notificări de la profesori sau să încarce fişiere pe platformă, dacă profesorul îi cere acest lucru. De asemenea, profesorul poate adăuga lecţii unui curs sau şterge notificări, fişiere sau adăuga studenţi la cursuri. Toate aceste lucruri se pot realiza simplu din interfaţa creată special pentru profesori. Există de altfel şi o interfaţă creată special pentru conducerea universităţii unde se pot introduce şi păstra mai multe date despre studenţi sau profesori, programe de studii, departamente şi facultăţi”, ne spune Daniel despre platforma lui.
Uşor de folosit
– Cât timp ai lucrat la aplicaţie şi de ce numele EVE?
– Am lucrat la ea aproximativ două luni şi jumătate. Am început cu baza de date şi codul din spate, apoi am trecut la design şi rezolvarea bug-urilor. Am plecat de la premisa ca aplicaţia să fie chiar una uşor de folosit şi uşor de înţeles. M-am gândit exact la ceea ce făceam, un mediu virtual pentru e-learning. Astfel, am ieşit cu numele de EVE. Singura aşteptare e că poate reprezintă o soluţie bună pentru anumite universităţi şi, cine ştie, poate chiar va fi folosită în final.
– Cum a reacţionat lumea la iniţiativa ta?
– Tuturor celor care au văzut-o le-a plăcut. Le-a plăcut design-ul, felul în care e gândită şi simplitatea. Totuşi, mulţumită criticilor unor prieteni, am făcut-o şi mai bună în final.
– Ce planuri ai în legătură cu platforma?
– Iniţial, aplicaţia a reprezentat doar tema mea de licenţă. Urmează să mă înscriu într-un concurs de aplicaţii organizat la Universitatea din Piteşti şi sper să câştig.