Ieri, la Hotelul „Ramada” din Piteşti, Apă Canal 2000 SA a organizat o întâlnire cu mass-media locale, prilej cu care a fost anunţată finalizarea proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Argeş, faza I. Finanţat din fonduri europene, de la bugetul de stat, de la cel local şi cu contribuţia proprie a operatorului, proiectul în valoare de 427.094.037 lei a demarat în 2012 şi, în pofida spuselor unor sceptici, el a fost finalizat.
Obiectivul investiţiilor a fost îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale cetăţenilor şi a standardelor de mediu şi a cuprins 11 localităţi grupate în trei aglomerări: Piteşti (Piteşti, Ştefăneşti, Albota, Bradu, Merişani, Bascov, Mărăcineni, Moşoaia), Topoloveni şi Costeşti-Buzoeşti. În prima fază au fost finalizate două foraje noi, 24 km de aducţiune apă brută, şase rezervoare şi şapte staţii noi de pompare apă tratată, 140 km reţele de distribuţie noi sau reabilitate, 201 km reţele colectoare apă uzată noi sau reabilitate, 61 staţii de pompare apă uzată noi sau reabilitate şi patru staţii de tratare apă uzată noi sau reabilitate.
Potrivit lui Cătălin Georgescu, managerul de proiect, şi faza a II-a e la un pas de finalizare. Astfel, de la începutul anului viitor, judeţul Argeş va putea beneficia de toate investiţiile realizate prin acest proiect, cel mai mare implementat vreodată de Apă Canal, dintre care amintim: 20 de foraje noi sau reabilitate, 36 km aducţiune apă brută, trei staţii de tratare noi sau reabilitate, patru staţii de clorinare noi, opt sisteme de înmagazinare apă tratată, nouă staţii de pompare apă tratată, 180 km reţele distribuţie apă noi/reabilitate, 290 km reţele colectoare apă uzată noi/reabilitate, 115 staţii pompare apă uzată, patru staţii de tratare apă uzată şi 10 sisteme integrate de control automat al datelor SCADA. „Realizarea investiţiilor din sectorul de apă şi apă uzată contribuie la conformarea judeţului Argeş la termenele şi obiectivele impuse prin tratatul de aderare şi legislaţia europeană în domeniu, dar şi menţinerea unui mediu de viaţă curat şi sănătos”, spunea ieri managerul de proiect.
Val. NICOLAU
2 Comentarii
Ioan
O fi cum zice….dar….apa tot încărcată de depuneri sosește la….robinet….asa ca….una este ce declarați voi și alta este….ce livrați….mi se pare ca asta se cheamă….în limbaj sofisticat….manipulare iar în….limbaj real…..minciuna…..da…..minciuna de la robinet….are picioare scurte….mai lucrați….lăsați vrajeala.
Costica
Ai o problema? Depune o sesizare, cu nume, prenume, CNP, adresa, descrierea problemei. Asta ajuta pe toti sa avem o viata mai buna. Comentarii smecheresti doar aduc rau tuturor, in special celor care mai muncesc.