Andreea-Alexandra Chiran este o tânără de 19 ani, din orașul Costești. Aceasta studiază Psihologia în cadrul Universității din Pitești, însă are o pasiune și pentru desen. Andreea s-a făcut cunoscută prin desenele create unor celebrități cum ar fi: Lidia Buble, Irina Rimes, Antonia sau Andra. Despre cum a reușit să își perfecționeze talentul, dar și cum reacționează persoanele pe care le desenează, tânăra ne-a vorbit în următorul interviu.
-Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru desen?
-Pasiunea pentru desen a început încă din copilărie, din primele momente când am învățat să țin creionul în mână. Nu exista zi în care să nu creez ceva. Desenam orice: diverse lucruri, obiecte, persoane, personaje fictive, tot ce vedeam și îmi plăcea, îl transpuneam pe hârtie prin filtrul propriu al imaginației.
„La baza unui portret stă schița”
-Obișnuiești să desenezi diverse persoane cunoscute, de la cântăreți la actori sau vloggeri. De unde ți-a venit această idee?
-În ultimul timp m-am axat în principal în a face portrete persoanelor pe care le îndrăgesc și pe care le urmăresc în social media. Obișnuiam să urmăresc diferiți tineri artiști care făceau același lucru și eram profund uimită de ceea ce puteau să creeze. Așa că, în 2016, am realizat primul meu desen portret. Privind retrospectiv, realizez că am evoluat mult în această direcție și nu mă voi opri.
-Descrie-ne procesul de creare în cazul unui portret. Cât durează, ce elemente necesită, cum îți alegi culorile?
-Durata realizării unui portret variază între 6 și 15 ore în funcție de complexitatea acestuia, de detaliile care îl compun. Consider că la baza unui portret corect executat este schița, care trebuie să prezinte exact poza de referință. Alte elemente importante în contextul cărora lucrarea poate fi cât mai realistă sunt contrastele, umbrele, luminile, micile detalii care fac diferența.
„Am primit aprecieri și comentarii de mulțumire”
-Cum reacționează persoanele pe care le desenezi? S-a întâmplat ca anumite vedete să îți răspundă într-un mod special?
-Aproape de fiecare dată am primit, din partea celor pe care îi desenam, aprecieri și comentarii de mulțumire. Unele dintre aceste persoane publice au ales chiar să mă promoveze pe profilul lor, repostând portretele mele. Pentru mine, acest mijloc reprezintă un prilej prin care pot să mă fac cunoscută cât mai multor oameni.
-Care consideri că sunt cele mai reușite lucrările ale tale și de ce?
-Sunt de părere că lucrările mele cele mai bune sunt acelea în care am reușit să transpun toată trăirea mea, prin emoția și bucuria pe care le eman când fac din pasiune ceea ce îmi place.
„Dorință, curaj și creativitate”
-Ce calități crezi că trebuie să fie nelipsite pentru un pictor?
-Din punctul meu de vedere, unui artist niciodată nu ar trebui să-i lipsească dorința de a lucra din plăcere, creativitatea, curajul de a îndrăzni să experimenteze, autenticitatea, să se regăsească pe sine în creații, perseverența și viziunea.
-Ce planuri ai în legătură cu acest domeniu?
-Din dorința de evoluție constantă, voi continua cu desenul, voi persevera până când creațiile vor fi conform așteptărilor mele. În prezent, am ales să continui studiile, urmând Facultatea de Psihologie din cadrul Universității din Pitești. Consider că această experiență mă va ajuta să mă raportez cu o altă viziune asupra ființei umane în complexitatea ei și în același timp să evoluez în plan personal.