Related Articles

14 Comentarii

  1. 1

    Anonim

    Un articol chiar educativ. Bravo prietene!

    Reply
  2. 2

    Anonim

    Evoarea atmosferei „Aşteptării fără scop”/ (absurde) care defineşte Condiția existențială a humanoizilor/abulici/, văduviți de Sensul Vieții/ (Uman/e), dar dând pe dinafară de Spaima de Moarte-inexorabilă , dar şi izbăvitoare, din operele ilustrative ptr. creația literară a lui Samuel Beckett (Premiul Nobel ptr. Literatură-1969/ „Murphy”; „Aşteptându-l pe Godot”) este un SEMN (etiologic) al Depresiei generate de Coronavirusul „Covid 19”, care suge, cu satisfactie, înscrisă pe celebra Plăcuță suedeză, din cultura generală psiho-socio-pseudo-filosofică a ziaristului-Gh. Savu !

    Reply
  3. 3

    Goargăș

    Vă mulțumesc pentru ,,distanțarea socială”. Văd că una vorbim și alta fumăm. Rămâne ce a fost frumos, fără ranchiună, fără regrete!

    Reply
  4. 4

    Doina Manea

    felicitari pentru articol…dar….dar…ar trebui sa faceti un articol cu marile minciuni ale medicilor si asistentelor care au inmultit cazurile de corana…atit numarul bolnavilor cit si numarul mortilor…Am vrea si noi cei care va citim articolele sa stim numarul CORECT,,,dar CORECT al acestora…S-au tot vehiculat tot felul de neadevaruri…S-au vehiculat tot felul de date despre medici care au platit rudele pentru a se scrie in certificat de deces””corona””‘( cunosc caz concret)…deci…In rest daca legea este respectata de toti…o respectam si noi…da…dar..(Suceava, padurile, contractele fara licitatii, sparanghelul, capsunile, salatele…etc…etc…)

    Reply
    1. 4.1

      Anonim

      Istoria românilor din cărțile de istorie este falsificată la greu.
      Noi nu cunoaștem realitatea de acum 70 , 50, 30 ani și mai mult ca sigur nici nu o vom cunoaște vreodată din manualele de istorie.
      Drept urmare ceea ce vreți dumneavoastră este imposibil.

      Reply
  5. 5

    Anonim

    Ultima fraza îmi place celai mult

    Reply
  6. 6

    Remus c

    Foarte bine , domnule Savu ! Tot despre oameni , stări si emotii …si cat de frumos le îmbinați. Asteptam un articol si despre eroi supraviețuitori ai închisorilor comuniste , ca tot ati adus vorba de ei .

    Reply
  7. 7

    Anonim

    Ciudată, surprinzătoare evocarea IDEII Stoicismului antic (Attalus): Făurirea/Construcția LIBERTĂȚII SUFLETEŞTI prin CULTIVAREA /CULTURA/ unei ATITUDINI ACTIVE, care presupune : DEMNITATE, UMANITATE, CURAJ, promovată în scrierile sale („Questiones naturales”; „Scrisori”ş.a. ) şi de filosoful roman SENECA cel Tânăr (Lucius Annaeus/4 î.Hr.-65 d.Hr.) în LUPTĂ cu Nedreptatea şi Tirania.
    Sinuciderea lui Seneca (şi-a tăiat venele fară ezitare ) la 12 aprl. 65 d.Hr. (la ordinul împăratului Nero, care îl bănuia de participarea la conjurația lui Pison) este EXEMPLU celebru de STOICISM în acțiune, rămas peste milenii.

    Reply
    1. 7.1

      Anonim

      Bati câmpii, nene

      Reply
      1. 7.1.1

        Anonim

        Desigur, „în puii mei”, n-a fost vorba despre tyne,Maricico, în acesti aproape 2 mii de ani care s-au scurs de la sinuciderea lui Seneca, dar ca să-ti devină mai „simpatic”filosoful, nu că nu ți-ar fi, să stii că până si el, adeptul filosofului stoic Attalus, cel alungat din Roma, ptr. Ideile lui, de către împăratul Tiberius, va trece prin Exilul din Corsica, după Adulterul cu „focoasa” Iulia Livilla, nepoata împăratului CLAUDIUS, de unde a fost „recuperat” (repede) ptr. a prelua greaua misiune de PRECEPTOR al viitorului împărat NERO (ca odinioară, Aristotel ptr. Alexandru Macedon, din păcate, cu alt final decât „rezultatul” filosofului din Stagira, de la care i s-a tras şi moartea lui Seneca) !

        Reply
  8. 8

    Pisică

    Iarăși comentarii de la elevi, trecuti pe nașpa ne uniii! Hi! Acești comentatori au 2 clase. Uni!

    Reply
    1. 8.1

      Anonim

      După scris, se pare ca tu nu ai nici atatea!

      Reply
  9. 9

    Anonim

    Mai ,pisica ?!? Tu ar trebui sa te numești „Pilă” sau regele ” pilelor” …Ce te ai fi facut fără ele ??? Ai fi fost fără serviciu o viață, eternul șomer…ha, ha ,ha

    Reply
  10. 10

    marin

    Mi-a plăcut articolul! Mai ales ideea că persoanele ceva mai în etate au ca spațiu de socializare piața. Cred și eu! Nu vom ști niciodată adevărul despre virusul Covid19, așa cum au rămas un mister atâtea evenimente din istoria recentă a României. Toate însemnările din presă vor sta mărturie peste timp despre ceea ce s-a întâmplat în 2020. Așadar, scrieți, publicați și dați mai departe!

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!