Alertă alimentară, pește în descompunere la căldură.
Peste 400 de kilograme de pește și fructe de mare congelate au fost descoperite pe litoral în timp ce erau depozitate în căldură, scrie antena3.ro.
Acestea ar fi fost, conform practicilor multor bucătării, refrigerate din nou și apoi preparate.
Pericolul îmbolnăvirii turiștilor a fost înlăturat la timp de inspectorii ANPC care au identificat produsele și au ordonat distrugerea lor.
Distribuitorul a fost amendat cu 10.000 lei. Marfa urma să ajungă la restaurante și terase, pe masa turiștilor înfometați după o baie în mare.
Asta nu înseamnă că riscul apariției unei toxiinfecții alimentare nu mai există. Este binecunoscut faptul că, pe litoralul românesc, condițiile și calitatea oferită lasă de dorit, doar prețurile se țin sus.
Așadar, dacă v-ați planificat concediul pe litoralul românesc, ar fi bine să vă pregătiți și tratamentul pentru eventuala apariție a unor probleme digestive sau mai grave.
Foto – descriptiv / Sursa: antena3.ro