# Publicarea salariilor din administraţia locală şi judeţeană a stârnit reacţii… adverse în rândul cetăţenilor. E normal, nu e normal să fie asemenea salarii? Aşteptăm părerile voastre.
Consiliul Judeţean
Conform situaţiei întocmite de către Consiliul Judeţean, preşedintele Dan Manu are o indemnizaţie lunară de 23.400 lei. La rândul lor, vicepreşedinţii Simona Brătulescu şi Ion Mânzână primesc câte 20.800 lei. Maria Dinu, administrator al judeţului, are acelaşi venit ca al vicepreşedinţilor. În fine, secretarul judeţului, Ionel Voica, câştigă lunar 16.515 lei. Pe lângă salarii, angajaţii CJ Argeş primesc şi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei, norma de hrană, iar cei care lucrează şi în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 50%.
Primăria Piteşti
De asemenea, au fost publicate salariile angajaţilor Primăriei Piteşti. Primarul Cornel Ionică primeşte lunar 18.720 lei, viceprimarii Laurenţiu Zidaru şi Sorin Apostoliceanu, câte 16.640 lei, arhitectul-şef câştigă 9.098 lei, iar secretarul municipiului – 11.976 lei. Un director din primărie câştigă 9.720 lei, un şef serviciu 8.400 lei, iar un şef de birou 8.100 lei. Cel mai mic salariu din primărie la funcţionarii publici este de 3.200 lei (inspector debutant), iar la personalul contractual salariile variază între 2.987 lei (îngrijitoare) şi 7.938 lei (director). Pe lângă salarii, Primăria oferă fel de fel de sporuri: persoanele care exercită activitatea de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%, cei care lucrează pe timpul nopţii beneficiază de un spor de 25%, personalul nominalizat în echipele de implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, iar indemnizaţiile lunare ale primarului şi viceprimarilor se pot majora cu un spor de 15%-25%, în funcţie de numărul de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile. Salariaţii care lucrează în condiţii de muncă vătămătoare beneficiază de un spor de 5% – 10,5%. Angajaţii mai primesc şi indemnizaţie de hrană 203 lei lunar şi vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei. Consilierii locali au o indemnizaţie de 1.800 lei.
2 Comentarii
Un cetatean-fost optimist
Este incredibil!Traim intr-o tara cu doua lumi paralele!Bugetari si sector privat!Care este eficienta muncii acestor angajati pentru a merita aceste salarii?Este rusinos! Am tot sperat ca tara asta merge intr-o directie normala , bazata pe principii sanatoase.
popa n.
Asa este, aveti dreptate! Un stat care a impartit cetatenii in doua”: unii (bugetarii) cu salarii babane, platiti de la buget – care stau in carca celor din sectorul privat, care majoritatea au minimul pe economie si abia mai respira. Categoric, trebuie schimbat acest lucru cat nu a murit de tot sectorul privat sau nu a sucombat bugetul national. Altfel, e jale…