Turismul, nu doar cel din judeţ şi din ţară, a fost grav afectat din pricina pandemiei de corona virus. Practic, după cum am aflat de la patronul unei agenţii din Piteşti, fost vicepreşedinte ANAT, încasările din contracte de rezervare au fost aproape de zero. În aceste condiţii, este nevoie de măsuri concrete din partea statului. Problema e că se vorbeşte despre industria HORECA, dar mai deloc despre agenţii de turism, organizatori (tur operatori), detailişti.
Fapte, nu vorbe
„Cei în măsură să ia decizii trebuie să ştie că în spatele unei agenţii de turism sunt un număr important de angajaţi, investiţii în IT, soft-uri (programe de rezervări), susţinute de specialiştii aferenţi. Sunt oameni cu înaltă calificare care trebuie plătiţi. Varianta lansată de Guvern, ce prevede împrumuturi cu dobândă zero, e o variantă bună, dar nu suficientă. Suntem conştienţi că statul nu poate susţine 100% o afacere privată, oricare ar fi ea. Consider că orice facilitate la care se gândesc cei din Guvern e binevenită în această perioadă. Pe lângă lipsa încasărilor, ne confruntăm şi cu problema rezervărilor anulate. Chiar dacă noi apreciem că anumite persoane se grăbesc să anuleze, suntem în sprijinul turiştilor şi încercăm să-i sprijinim în limita posibilităţilor. Aşteptăm măsuri concrete care se vor lua în baza Decretului de Stare de Urgenţă, din câte am înţeles mâine va avea loc o întâlnire. Să vedem ce zice Guvernul, avem speranţa că va găsi soluţii favorabile. Precizez că la noi la agenţiile de turism, în ipoteza ridicării restricţiilor de transport, activitatea îşi va reveni la normal abia după două – trei luni. Clienţii vor fi temători la început, aşa se explică fenomenul. În condiţiile actuale, estimez că vor fi pierderi enorme. Îmi doresc ca Guvernul să prindă în declaraţii şi măsuri şi agenţiile de turism. Noi am luat măsuri pentru protecţia angajaţilor, am sistat lucrul fizic cu publicul, adăugând la contractul de muncă posibilitatea de a lucra la distanţă. Avem afişate pe canalele de comunicare toate datele necesare: numere de telefon, mesagerie. Aşadar, nu întrerupem activitatea.” – ne-a transmis antreprenorul.
4 Comentarii
NIR
” … aşteaptă MĂSURI SALVATOARE „. Dar, la „osanza” nimic nu au; ori acu-i momentu’, „osanza” si mai mare sa o faca ?! In Romania, turismul trebuia sa aduca mare venit tarii/urbei si lor, dar nu a adus mai nimic/primelor doua, mai degraba paguba ! Vezi : Herculane, Cazinoul din Constanta si atatea cladiri de pe tarmul marii / care se dusera-n pustii ! Si … cate altele !
Popa N.
Aici nu e vorba de ce au facut guvernantii pentru turism (adica NIMIC), ci de ce AR TREBUI sa faca. Patronii agentiilor de turism sunt disperati, afacerile au cazut, chiar daca ai la „osanza” ceva, nu iti permiti sa platesti salariatii la infinit fara sa produci ceva, sa pui la loc „osanza”. Ca si intr-o gospodarie familiala, poti sa ai o camara plina, daca tu consumi din provizii si nu mai pui nimic la loc, la un moment dat se goleste camara, nu?
Anonim
Osânza este exclusiv pentru patron nu pentru salariați.
Anonim
il pasuiti cu chiria pe rokerul asta? Hai ca v-ati plimbat la reducere o gramada