Din anul 2014 funcţionează la Mioveni, mai exact în Racoviţa, un adăpost pentru câini, cu o capacitate de aproximativ 1.000 locuri. În azilul lătrătorilor au fost aduşi aproximativ 500 de maidanezi strânşi din oraş şi împrejurimi. Animalele fără stăpân sunt cazate şi separate în funcţie de starea de sănătate, vârstă, sex şi gradul de agresivitate.
În primele şapte luni ale anului au fost adoptaţi 24 de câini; mult mai mulţi căţei vor avea această şansă fiindcă în următoarea perioadă autorităţile vor demara în această direcţie o campanie. Asociaţiile de voluntari şi cetăţenii oraşului sunt aşteptaţi să se alăture demersului.
Modernul adăpost dispune de toate dotările necesare, fiind clădit şi amenajat în concordanţă cu normele europene în privinţa drepturilor animalelor. Altfel spus are săli de operaţii, de sterilizare şi pentru consultaţii, camere pentru medicamente şi de recuperare, cabinet medical şi magazie pentru depozitarea hranei uscate. Sub supravegherea unei echipe conduse de un medic veterinar aici se fac deparazitări, vaccinări, sterilizări şi microcipări.
Adopţia unui câine este gratuită la biobaza din Mioveni. În schimb, revendicarea animalului este condiţionată după 14 zile, prin plata cheltuielilor serviciilor de ecarisaj (deparazitare, microcipare şi hrana câinelui), în valoare de 65 lei.
De administrarea biobazei din oraşul automobilului românesc se ocupă angajaţii serviciului de ecarisaj al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL. Pentru informaţii şi adopţii puteţi suna la numărul de telefon 0736002557. Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri, între orele 10-14.
Mirela NEAGOE
Un Comentariu
Puiu
Nu e o saptamână de când am văzut câţiva maidanezi în jurul blocului P3b, unde este sala de jocuri, dar asta nu mă împiedică să-i felicit pe cei de la primaria Mioveni cu serviciile lor de ecarisaj şi cel trei D ( dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare) pentru munca prestată impecabil, după părerea mea. N-am mai mers prin oraş cu teamă că voi fi muşcat de vreun maidanez, nu mi-am mai dat palme să mă apăr de tânţari, nu am mai văzut şobolani ieşind de la subsoluri. Poate mai sunt locuri prin oraş cu neajunsuri şi nu le ştiu eu! Au apărut însă elemente noi : sunt cei care se plimbă cu câini de apartament fără lesă ,fără botniţă ,fără scule să strângă mizeria pe care „puiuţii” lor o lasă peste tot şi găştile de copii între 13 şi 16 ani, care de teama părinţilor se strâng între blocuri mai depărtate de casa lor, ca să fumeze, să bea şi să ţipe până dincolo de miezul nopţii deranjând liniştea locatarilor nevinovaţi. N-am văzut niciun poliţist legitimându-i sau amendându-i. În schimb am văzut maşini zgâriate şi capace de roţi sparte, pentru că unii dintre locatarii deranjaţi, i-au trimis la casele lor. Domnule primar, n-ar trebui să vedeţi cum îşi face datoria Poliţia Comunitară în aceste două cazuri?