După cum am anunţat, azi judeţul Argeş a fost vizat de un cod portocaliu de ploi, vijelii şi inundaţii. Cod preschimbat, ulteior, în jurul prânzului, în cod roşu de inundaţii.
Codul roşu anunţat de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a însemnat, printre altele, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol şi/sau de inundaţii, în mai multe localităţi din judeţul Argeş.
Pompierii au intervenit în zeci de gospodării și case din opt localități argeşene: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Babana, Buzoiești, Lunca Corbului.
Angajaţii ISU Argeş au ajutat la evacuarea apei din gospodării, au salvat animale de la înec, au evacuat câteva imobile şi au săpat şanţuri de evacuare a apei, acolo unde a fost nevoie.
Din cauza ploilor torenţiale, DJ 738 este aproape impracticabil, din cauza unei alunecări de teren, survenite în apropierea satului Drăghici, comuna Mihăești.
Circulaţia rutieră e oprită pe drumurile judeţene 659 (satul Gliganu de Sus, comuna Rociu) şi 678G, pe raza satului Ciomăgeşti. La faţa locului, agenţii de Poliţie dirijează traficul rutier pe drumuri ocolitoare.
sursa foto: Televiziunea MDI, Târgovişte
Un Comentariu
Puiu
Sa nu-mi spună cineva că înainte de’89 nu cădeau aceleași precipitații ! în România comunistă ,intre anii 1965 și 1989,eu știu că am auzit-o pe mama că a trimis ajutoare sinistraților inundați.Dar, o dată în 24 de ani.Acum avem sinistrați în fiecare an.Dar din 89 aud in fiecare zi că se taie masiv pădurile,de nici animalele nu mai au unde sta,că s-ar fi mutat la oraș.Nu am auzit că se amenajează albiile,că se curata șanțurile,dar aud mereu că pompierii se luptă cu apa,nu cu focul,iar puturoșii comunelor ii cearta atunci când se întorc de la carciuma.Daca vedeți ,stimați conducători ,că nu se fac aceste lucruri din bun-simț,de ce nu ii obligati?Mi se par mult mai mari cheltuielile de ajutoare și intervenții decât cele cu amenajările.Considet că un primar gospodar asta face prima dată într-o comună: ia masuri de prevenire a dezastrelor,daca nu să plece acasă că natura munte iartă.