Printre achiziţiile făcute în această pauză competiţională de către echipa de fotbal CS Mioveni (liga secundă) se numără una destul de interesantă. Ne referim aici la vârful de atac Daniel Ene, (re)venit la Mioveni din postura de jucător liber de contract, după ce i-a expirat înţelegerea cu fostă divizionară secundă, actualmente nou-promovată în prima ligă, Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe.
Daniel Ene poate fi o soluţie
Născut la Slatina acum aproape 26 de ani (îi va împlini la finele lui august), Ene e familiarizat cu Mioveniul, întrucât a mai jucat aici un sezon şi jumătate, în 2014-2015. A mai evoluat, în carieră, la FC Caracal, fostele ALRO Slatina şi FC Olt, Unirea Slobozia şi FC Braşov, înainte de a semna cu Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe. La această ultimă formaţie a avut parte de o concurenţă acerbă şi i-a fost greu să joace în faţa vedetei locale, veteranul Attila Hadnagy, jucător cu sute de meciuri la nivelul primului eşalon. Per ansamblu, însă, deşi a jucat mai mult din postura de rezervă decât din cea de titular, Ene n-a avut evoluţii rele la Sfântu-Gheorghe. Tehnicienii echipei covăsnene au considerat, însă, că atacantul nu-i poate ajuta în meciurile din prima divizie, astfel că Mioveniul a intrat pe fir, iar jucătorul a semnat cu galben-verzii. Daniel Ene poate fi o soluţie bună pentru avanposturile argeşenilor. Mai ales dacă ţinem cont de faptul că atacantul timişorean Marius Staicu (30 de ani) tocmai a părăsit pe CS Mioveni, revenind acasă, la divizionara secundă ASU Politehnica Timişoara. Ene are avantajul de a fi deja familiar cu Mioveniul, graţie perioadei petrecute anterior la echipă, dar şi pe cel al vârstei mai mici.
Antonio Cruceru, din nou la Piteşti
O achiziţie pe care o considerăm interesantă şi de urmărit este cea a tânărului mijlocaş central Antonio Ovidiu Cruceru, jucător împrumutat de FC Argeş de la Viitorul Constanţa. Născut la Filiaşi, acum aproape 21 de ani (îi va împlini peste câteva zile), Cruceru a fost format la Şcoala de fotbal a fostului internaţional Gică Popescu. de aici, în 2013, a juns la şcoala de fotbal a cumnatului acestuia, Gheorghe Hagi. De aici, Cruceru a prins câteva selecţii la naţionala de juniori sub 18 ani, unde chiar a şi marcat vreo două-trei goluri. Hagi l-a tot împrumutat pe Cruceru, inclusiv la fosta SCM Piteşti (în returul campionatului 2015-2016). În rest, Cruceru a mai fost împrumutat de Viitorul Constanţa la Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni, ambele formaţii de eşalon secund, la care, însă, mijlocaşul oltean a fost folosit destul de puţin. Din moment ce Gheorghe Hagi îl ţine, de trei ani şi ceva, în curtea „academiei” sale de fotbal, în loc să-l vândă, asta ne face să credem că fostul mare fotbalist a văzut ceva la acest Antonio Cruceru. Să sperăm că şi microbiştii argeşeni vor avea ocazia să vadă asta, în meciurile campionatului care stă să înceapă. În orice caz, respectivul jucător e de urmărit. Dacă Gheorghe Hagi crede în el, înseamnă că ştie ceva fotbal.
Măzărache şi Răuţă, noi destinaţii
Dintre fotbaliştii argeşeni care joacă la formaţii prim-divizionare, unii au schimbat echipele în pauza dintre campionate. Musceleanul Simon Măzărache, atacant de 24 de ani, a fost cedat de echipa sa, CSU Craiova, nou-promovatei în prima ligă Juventus Bucureşti. În schimb, fostul echipier al lui CS Mioveni, mijlocaşul Alexandru Răuţă, şi-a încheiat contractul cu ultima sa formaţie, CSMS Politehnica Iaşi, dar a semnat imediat, din postura de jucător liber de contract, cu revelaţia ultimei ediţii de campionat, câştigătoarea Cupei şi a Supercupei României, FC Voluntari, echipă antrenată de fostul goleador dinamovist Claudiu Niculescu. cel care l-a pregătit pe Răuţă şi la CS Mioveni.