# Un cititor ne-a mărturisit că a avut chef de numărat. Şi a tot numărat, de vreun an încoace, arborii de pe Calea Bucureşti. Ce a constatat…
Distrugerea spaţiilor verzi în favoarea betoanelor este o temă de actualitate. Printr-o scrisoare primită la redacţie, un piteştean dezvoltă subiectul cu exemplificări nedemne de municipiul reşedinţă de judeţ.
Epistola domnului P. începe cu descrierea Căii Bucureşti, pe care cititorul o numeşte Calea Plângerii, arătând că „din totalul de 112 arbori număraţi pe stânga şi pe dreapta, de sus şi până jos, la «Ramada» au mai rămas 97, care se usucă şi dispar”. Cititorul a urmărit şi ritmul stropirilor efectuate de municipalitate în zona menţionată, concluzionând că „în anul 2019 nu au fost udaţi arborii de pe Calea Bucureşti, iar aleea trandafirilor a fost stropită de trei-patru ori, rozele neglijate fiind şi ele compromise”. În antiteză, domnul P. punctează elanul cu care serviciile Primăriei udă spaţiile verzi şi florile din glastrele aflate pe Strada Mare, arătând că partea centrală a municipiului, de la teatru la Prefectură, este foarte bine întreţinută.
Citeşte şi: A revenit la Piteşti şi a trăit şocul vieţii
Semnatarul scrisorii crede că au contribuit la distrugerea arborilor din Piteşti şi firmele care au reabilitat benzile de circulaţie şi au amenajat spaţii de parcare. „Când au turnat betoane şi au pus pavaje, constructorii au eliminat bordurile aşezate sub formă de pătrat în jurul pomilor. Or, aceste «pateuri» aveau rolul de a menţine apa şi umiditatea la rădăcină. De parcă această neglijenţă nu ar fi fost de ajuns, muncitorii de pe şantierele stradale au sugrumat unii arbori de pe trotuar cu moloz, îngropându-le rădăcinile în resturi de ciment şi nisip”, scrie domnul P.
„Mor arborii de pe Calea Bucureşti!”, încheie cititorul, sperând că strigătul său va fi auzit şi de admistraţia locală din Piteşti.