Într-o lume nesinceră şi dominată de ochiul dracului, banul, e de mirare că mai există şi oameni care sunt dedicaţi meseriei şi ar da orice ca această lume să fie mai bună şi mai frumoasă. Din fericire, astfel de oameni există printre noi. Unul dintre aceştia este conferenţiarul universitar Gabriel Trandafirescu, renumitul şlefuitor de talente de la CSŞ Aripi Piteşti, un om care ştie foarte bine tainele fotbalului argeşean. Vorbeşte cu mândrie despre inegalabilul Nicolae Dobrin, i-a fost coleg de cameră şi ar povesti minute în şir despre „Prinţul” din Trivale. Se întristează însă când îşi aminteşte că o tradiţie fotbalistică de 40 de ani a fost distrusă de ţăruşi anul acesta. Dar nu se dă bătut.
Zilele trecute, Şcoala de Fotbal „Aripi Piteşti”, actualul LPS „Viitorul” Piteşti, a împlinit 40 de ani de existenţă. Evenimentul a fost marcat aşa cum se cuvine de profesorul şi antrenorul Gabriel Trandafirescu, unul dintre cei care au avut o mare contribuţie la dezvoltatea acestei şcoli de fotbal, care a dat ţării zeci de fotbalişti de renume.
Momentul a coincis şi cu ziua de naştere a lui Trandafirescu, acesta împlinind 62 de ani. Profesorul a ţinut să-i aibă alături pe o parte dintre foştii săi elevi, antrenorii de la LPS Piteşti, prietenii apropiaţi, familia şi reprezentanţii presei sportive din Piteşti.
Jean Vlădoiu, Eugen Anghel, Florin Pampea, Iulian Crivac, Cristi Negru sunt doar câţiva dintre fotbaliştii promovaţi de profesorul Gabriel Trandafirescu, antrenorul care a dat zeci de jucători Ligii I. Ar da orice să întoarcă timpul şi să retrăiască momentele de aur ale fotbalului argeşean. Ştie că trebuie să lase în urmă trecutul şi s-o ia de la capăt. Reputatul tehnician intenţionează să reclădească Aripi Piteşti şi să-i redea gloria de odinioară. Trandafirescu a pus bazele unui proiect pe care-l va implementa în curând. Proiectul se numeşte Corsorţiul CALCIO INTEGRATO ARIPI şi are mai multe secţiuni, printre care integrare prin sportul de masă, prin sportul de performanţă, integrarea copiilor romi, a copiilor cu dizabilităţi, a copiilor autişti. Foştii săi elevi l-au asigurat pe reputatul şlefuitor de talente că vor fi alături de el în încercarea de a repune din nou pe harta fotbalului Aripi Piteşti şi îl vor sprijini în acest proiect.
Alături de cei dragi
Ei bine, zilele trecute, omul cu părul de argint, dar cu sufletul de aur a sărbătorit alături de cei dragi aceste două momente importante.
Au răspuns prezent invitaţiei foşti elevi, colaboratori, rude, oameni dragi sufletului său. Jean Vlădoiu, Vali Năstase, Iulian Crivac, Cristi Negru, Alberto Nicolescu, Victoraş Costache, Cristian Galeş, Cornel Moise sunt doar câţiva dintre foştii elevi ai profesorului Trandafirescu. Au mai fost prezenţi şi fostul fotbalist Marius Priseceanu, antrenor la LPS Piteşti, Mihai Cârstea (şeful catedrei de fotbal de la LPS – CSS Viitorul Piteşti) şi antrenorul de copii şi juniori de la FC Argeş, Robert Enache. Cu toţii au vorbit la superlativ despre omul şi profesorul Gabriel Trandafirescu.
Nici rudele nu l-au uitat pe acesta. Fiul Cristian, nora Andreea, nepoţelul de numai 9 luni, Adal, verişorii Laurenţiu şi Daniela i-au fost şi ei alături.
„A fost aspru cu noi, dar o făcea cu o eleganţă şi o tehnică remarcabilă. Dacă nu era domnul profesor, nu ştiu pe ce căi apucam. Îi mulţumesc pentru tot”, a rostit Valentin Năstase, actualul antrenor secund al echipei FC Argeş.
La rândul său, Jean Vlădoiu a adăugat: „Vă mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi. Aţi croit drumul către performanţă multor copii, aţi fost ca un tată pentru noi. La mulţi ani şi mult succes în noul proiect!”.
Cel mai emoţionant moment al serii i l-a oferit prietenul său de-o viaţă, antrenorul de judo Emilian Rabolu. Acesta i-a făcut o dedicaţie, interpretând vestita melodie „Ce frumos e omul!”. Gabriel Trandafirescu nu s-a putut abţine să nu plângă. Emoţiile au atins cote maxime şi atunci când foştii jucători şi-au amintit de clipele frumoase petrecute alături de profesorul lor.