La fel ca multe alte state din Uniunea Europeana, Romania are o industrie diversificata, cu multe ramuri si domenii de activitate. Prin urmare, in functie de specificul fiecarei activitati, este nevoie de garantia sigurantei angajatilor la locul de munca.
De aceea, odata cu alinierea la standardele europene, se presupune ca toate companiile, atat cele de stat cat si cele private, sa dispuna de echipamente de protectie de calitate, necesare asigurarii sigurantei angajatilor. Ca exemplu, lucratorii din domeniul Drumuri si Poduri trebuie sa poarte veste reflectorizante, casti de protectie si manusi. In acelasi timp, muncitorii de pe santier, dar si instalatorii sau electricienii sunt nevoiti sa se echipeze cu echipamente de protectie adecvate conditiilor de lucru, care pot preveni sau reduce gravitatea unui accident.
Cu toate ca marea majoritate a acestor echipamente de protectie difera ca aspect, ele sunt purtate atat de arhitecti, ingineri sau constructori (un exemplu aici ar fi castile de protectie), precum si de chimisti, laboranti, bucatari si cofetari (halate, sorturi sau tricouri adecvate conditiilor de lucru). Prin urmare, industria HoReCa sau cea alimentara are nevoie sa achizitioneze echipamente de protectie, variind, dupa caz, intre sorturi pentru barmani sau chelneri, bonete pentru patiseri si bucatari, sau salopete speciale, pentru personalul din domeniul serviciilor de curatenie, gradinari etc. Acestea sunt necesare atat pentru prevenirea accidentarilor, cat si pentru a pastra igiena la locul de munca.
De aceea, inainte de a achizitiona echipamente de protectie pentru angajati, o companie trebuie sa aiba in vedere o serie de factori importanti pentru a asigura calitatea articolelor vestimentare. Astfel, pentru o investitie inteligenta, pe termen lung, va trebui ca echipamentele de protectie alese sa bifeze aceste trei conditii:
Sa fie durabile si rezistente – Indiferent de domeniul de activitate, conditiile, extreme sau nu, contribuie decisiv la uzura echipamentelor si uniformelor de lucru. In plus, acestea se pot pata cu usurinta, motiv pentru care este indicat ca echipamentele de protectie sa fie confectionate din materiale cu o durabilitate crescuta la spalari repetate. In acest sens, pentru confectionare, se folosesc bumbacul natural, tercotul, poliesterul, sau alte materiale care rezista la actiunea factorilor externi.
Sa fie fabricate din materiale confortabile – In acest caz ne referim atat la confortul termic, cat si la mobilitate, doi factori esentiali in cresterea productivitatii oricarui angajat. Astfel, in sezonul cald, se poate opta pentru echipamente de protectie cu maneca scurta, sau pentru materiale precum poliesterul, care nu retine umezeala, fiind ideal pentru exterior. Pe de alta parte, bumbacul ofera o mai buna mobilitate, fiind folosit foarte des pentru confectionarea de echipamente de protectie.
Sa beneficieze de certificare Rocert – Acest factor este deosebit de important, atat pentru a te asigura ca beneficiezi de garantia calitatii, cat si pentru a respecte normele legislative in vigoare. Prin urmare, este bine sa avem in vedere echipamentele de protectie cu certificare RoCert, in special pe cele destinate industriei grele.
De aceea, Kronos, companie din Romania, cu peste 25 de ani de experienta in domeniu, produce la comanda echipamente de protectie si haine medicale, in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008, atestate de catre Societatea Romana pentru Certificare Rocert in domeniul confectionarii de haine de lucru. Pentru a beneficia de produse de calitate, la un pret deosebit de avantajos, intra pe site-ul www.Kronos.ro si cere o oferta de pret!