Astăzi, la Consiliul Judeţean Argeş, au fost prezentate trei proiecte cu finanţare europeană. Sunt semnate deja şi urmează procedurile de achiziţie publică. Este vorba despre două proiecte în domeniul sănătăţii şi de un altul privind infrastructura rutieră care, aşa cum a spus Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean, „este cel mai mare de după Revoluţie în Argeş şi cel mai mare din regiunea Sud Muntenia”.
Drum de 42 de kilometri
Primul proiect, aşadar, este cel privind reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 503 care străbate localităţile Slobozia, Mozăceni, Negraşi, Rociu, Teiu, Oarja şi Căteasca până la intersecţia cu autostrada spre Bucureşti. Peste 42 de kilometri de drum vor fi asfaltaţi, iar de-a lungul acestuia vor fi făcute şanţuri betonate şi trotuare în localităţi, plus podeţe de acces la proprietăţi, iar în extravilan vor fi făcute şanţuri, 14 staţii de autobuz pentru transportul judeţean de călători şi vor fi amenajate perdele forestiere. Trei poduri situate pe traseu vor fi reabilitate (două în Oarja şi unul în Mozăceni. „Dacă nu vor fi contestaţii la licitaţia care va fi organizată în curând pot spune că lucrările vor începe undeva în luna aprilie a anului viitor. Sunt proceduri de durată, dar care trebuie să fie respectate. Mereu am dat exemplul clădirii Galeriei de Artă din Piteşti: în 1878, cu tehnologia de atunci, a fost construită într-un an. Iar noi, în 2019, avem nevoie de peste 40 de luni pentru implementarea unui proiect de reabilitare şi consolidare cu bani europeni!”, a spus Dan Manu. Pentru drumul 503, valoarea este de aproape 100 milioane lei, dintre care 3,3 milioane lei reprezintă cofinanţarea Consiliului Judeţean. La Consiliul Judeţean au fost ieri prezenţi şi doi primari din localităţi aflate pe traseul acestui drum pentru a cărui reabilitare este părevăzută o perioadă de implementare de 43 de luni: Aurel Bălăşoiu de la Rociu şi Petre Funie de la Slobozia.
Extindere la UPU
Pe de altă parte, au fost prezentate şi proiectele de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Pediatrie şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Ambele proiecte însumează cam 10 milioane lei, tot din bani europeni şi cofinanţări de la Consiliul Judeţean. Pentru UPU de la Spitalul Judeţean se au în vedere construcţia unui nou spaţiu pe structuri de stâlpi şi grinzi metalice şi dotarea cu echipamente performante, inclusiv Computer Tomograf. Pentru Pediatrie, la actualul centru de primiri urgenţe se va mai adăuga un etaj şi se va face legătura între casa liftului şi zona blocului operator din clădirea existentă. Nu sunt ignorate nici dotările cu echipamente medicale precum spirometru, simulator complex pediatric sau lămpi specifice, precum şi echipamente de mobilier. 40 de luni este durata de implementare a proiectului de la Spitalul Judeţean şi 28 de luni la Pediatrie.
2 Comentarii
Geo
Cea mai mare investitie este asfaltarea unui drum judetean de 42Km? Asa rau am ajuns?
ion
se face la anul.Adica nu se mai faca ca la anul vor veni altii si vor avea alte prioritati.IN trei ani de al alegeri in afara de Dragnea ce ati mai facut psd-istilor?