Din cauza ploilor de la sfârşitul săptămânii, comercianţii de la „Simfonia Lalelelor” fluieră a pagubă.
Chiar dacă expoziţia cu vânzare este deschisă până în joia Floriilor, expozanţii cu care am stat de vorbă – producători din Piteşti, Mărăcineni, Dârmăneşti, Dâmboviţa etc. – pun rămăşag că nu au cum să obţină profit.
Ce-i drept, înghesuială a fost pe la standuri de „Simfonie”, dar cel mai adesea au fost cumpărate cele mai ieftine produse – flori livrate în paharele de producţie sau răsaduri, plante la ofertă – aşa încât ghivecele mai scumpe, cu exponatele dezvoltate n-au fost mişcate de sub copertine. Cu „mărunţişurile” achiziţionate de clienţi, profitul s-a cam dus pe Apa Sâmbetei.
De parcă perioadele „moarte” de vânzare nu ar fi fost de ajuns, florarii mai au o dezamăgire: cum produsele au fost ţinute în aer liber noapte şi zi, frigul şi precipitaţiile au afectat plantele mai sensibile, aşa că vineri vor pleca de la târg şi cu marfă deteriorată.
Concluzia e una: la această ediţie, afacerea a fost neprofitabilă pentru expozanţi.
Dacă încă nu v-aţi… înnoit de Paşte cu flori de la „Simfonie”, iată câteva preţuri la minunăţiile livrate în pahar (culese ieri): panseluţa se vinde cu un leu * floarea de piatră, cu doi lei * petunia, cu 2-2,50 lei * crăiţa, cu 2-3 lei * regina nopţii, crinul sau salvia, cu 3 lei * cerceluşul sau crizantema, cu 5 lei * garofiţa, cu 8 lei * dalia, cu 10 lei etc. Bulbul de lalea ori cel de narcisă are preţul de 3 lei. Muşcata românească poate fi cumpărată, la ofertă, cu 7 lei. De la târgul de flori din buricul Piteştiului pot fi cumpărate şi răsaduri de legume: bunăoară, firul de roşie costă 1,50 lei.