Eugen Teodorovici (foto), ministrul Finanţelor Publice, a declarat ieri, într-un interviu pentru saitul dcnews.ro , că dacă mâine ar pleca 20% din funcţionarii administraţiei publice centrale „n-ar fi niciun fel de problemă”.
Dimpotrivă, a continuat dl Teodorovici: „Absolut deloc, chiar din contră, se mișcă și mai bine. Sunt convins că după această declarație vor începe din nou mulți să fie nemulțumiți, dar asta e realitatea şi nu trebuie să o ascundem”.
Practic, ministrul de Finanţe recunoaşte explicit faptul că ţara are un aparat bugetar supradimensionat şi inutil. Plătit, însă, împărăteşte.
Domnia sa a mai criticat, de asemenea, şi faptul că în România, stat care pretinde că are o economie de piaţă funcţională, salariile din sectorul public sunt mai mari decât cele din sectorul privat.
Situaţie care nu se mai întâlneşte în niciun alt stat al Uniunii Europene.
„E o situaţie neplăcută și trebuie inversată…nu poți să ai…la stat (salarii-n.r.) mai mari decât în sectorul privat”, a mai spus dl Teodorovici.
Ce n-a spus ministrul e că această situaţie anormală a fost creată tocmai de partidul din care face şi dumnealui parte, PSD, în ultimii şapte ani de când acesta e la putere. Cu o pauză de un an, e adevărat.
4 Comentarii
Boni
Din nefericire salariile mari sunt ,,la stat” nu ,,la lucrat”….Să nu acuzăm numai PSD-ul, partea dreaptă a eșicherului politic este ori bugetară ori degrabă contractantă cu Statul și atunci? Ca la noi, la nimeni…
Anonim
Și ce salarii de bugetari au șmecherii din ministere!
La Ministerul Educației și nu numai, în general angajații ministerului vin prin rotație o zi pe săptămână și și atunci se uită mai mult la ceas. Iar salariile acestora sunt imense.
Garantez că sistemul de educație ar funcționa mult mai bine dacă toți angajații din ministere și din inspectorate ar merge acasă.
Același fenomen se întâmplă bineânțeles și la Ministerul Finațelor, Ministerul Turismului și nu în ultimul rând Ministerul Muncii unde este durere cu gaura neagră pe care o fac aceștia bugetului statului.
Popa N.
Ce bine ar fi sa ne auda cineva cand tot „comentam” aici… Dar cineva care chiar doreste sa faca ceva pt tara…
Anonim
Dacă se desfințează ministerele , care oricum sunt parazitare, angajații acestora sunt aceea cincime de care ne putem lipsi. Culmea este că cincimea din ministere absoarbe 4 / 5 din fondul de salarii.,