Ieri, am publicat un articol în care se arăta că în judeţul Argeş există 507 locuri de muncă neocupate. Cifra e oficială, furnizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Concomitent, remarcam că, la nivelul judeţului, există nu mai puţin de 7.000 de persoane, beneficiare de ajutor social. Teoretic cel puţin, e greu de crezut că din aceşti 7.000 de asistaţi social nu se găsesc 507 inşi apţi de muncă.
Apţi de muncă vor fi fiind, credem. Dar nu şi dornici de muncă.
La fireasca întrebare, oare de ce nimeni din cei asistaţi sociali nu vrea să ocupe locurile de muncă libere, un cititor de-al nostru, care semnează doar cu numele Marin, vine cu o posibilă explicaţie. Iat-o mai jos:
„Mai lăsați reclama asta prostească „Locuri de muncă sunt, dar nu le vrea nimeni!” Spuneți mai bine adevărul: locuri de muncă sunt, dar sunt foarte prost plătite sau aproape deloc. Toți patronii se vaită că nu mai vrea nimeni să le muncească gratis. Probabil că a venit momentul ca patronii să treacă la muncă și să se angajeze între ei, să vadă și ei ce înseamnă ca după o zi de muncă să te duci acasă și să n-ai ce pune pe masă la copii, că restul s-a dus pe chirie, întreținere etc”.
În ce ne priveşte, suntem de părere că ne vom putea numi ţară civilizată abia atunci când oricine munceşte cinstit, oriunde şi în orice profesie, să aibă cu ce-şi plăti un acoperiş deasupra capului şi să aibă, vorba cititorului nostru, ce pune pe masă la copii, după o zi de muncă.
Cheia rezolvării acestei probleme este, însă, în ograda celor ce conduc România. Or, dânşii sunt prea ocupaţi, zilele astea, cu modificările Codului Penal. După care vine vacanţa parlamentară.
Un Comentariu
ION
Să vedeți ce bine o să o ducă poporul când politicienii o să se apuce de muncă.
Și nu mă refer la muncile pe care le practică acum politicienii de gen hoția, escrocheria, învrăjbirea cetățenilor, etc..
Dar vorba ceea cine a văzut politician muncind?