Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat vineri şi la lucrările conferinţei naţionale medicale organizate de Consiliul Judeţean, la care au participat nume mari ale lumii medicale româneşti. Temele abordate au fost de mare actualitate, respectiv „Rezidenţiatul, încotro?” şi „Un copil educat este un copil sănătos”.
Veste bună
„«Rezidenţiatul încotro?» este o întrebare foarte bună, pe care ar trebui să ne-o punem toţi cei care conducem destinele sănătăţii, pentru că politica de resurse umane a ministerului nu a fost poate cea mai bună pentru a rezolva problemele din România. Ne-am axat spre a rezolva parcă problemele din Vest. Începând cu 2007, aproximativ 14.000 de medici au părăsit România. Mai nou, salariile medicilor şi ale asistenţilor medicali au crescut la un nivel aproape european, fiind, de altfel, o primă măsură pe care Guvernul a luat-o pentru a păstra medicii în ţară. Dar aceştia au fost întâi rezidenţi. Deci, tema este foarte bună, de actualitate, o am în vedere, astfel încât să încercăm să rezolvăm problema spitalelor din România. A doua temă ne duce cu gândul la faptul că vom avea o nouă legislaţie în ceea ce priveşte sănătatea, iar în cadrul acestei legislaţii prevenţia va avea un rol important. Luni, 4 iunie, se va parafa acordarea unui accelerator pentru radioterapie către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Ştiu că nevoia de servicii de radioterapie este foarte mare, ştiu că s-a spus de nenumărate ori că Piteştiul este aproape de Bucureşti, dar decizia a fost că Argeşul are nevoie de acest aparat. Domnule preşedinte Dan Manu, vă rog să demaraţi lucrările la construcţia buncărului, astfel încât să putem să livrăm cât mai repede acest aparat”, a spus Sorina Pintea.
Centru de oncologie
„Argeşul va avea un Centru de oncologie atât de mult dorit şi de noi, ca specialişti, dar şi de pacienţi, pentru că suntem în slujba pacienţilor. Mulţumesc Ministerului Sănătăţii pentru că suntem singurul judeţ din ţară care a beneficiat de un Computer Tomograf, care acum funcţionează la Spitalul de Pediatrie, şi de un RMN care de săptămâna viitoare se va da în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar acum Secţia de Oncologie va fi dotată cu acest aparat”, a spus preşedintele CJ Argeş, Dan Manu. La conferinţa organizată de Consiliul Judeţean au participat: prof. dr. ing. Petru Ande – secretar de stat Ministerul Educaţiei Naţionale; prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel – managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”; prof. univ. dr. Alexandru Rafila – preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul regional al Europei în cadrul Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii; conf. univ. dr. Corneliu Florin Buicu – preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor; prof. univ. dr. Mircea Beuran – preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”; prof. univ. dr. Daniela Bartoş – şef Clinica de Medicină Internă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca; prof. dr. Camelia Gavrilă, preşedinte Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor; dr. Mioara Predescu – coordonator Centrul Român HIV/SIDA; Cătălina Poiană, prorector cu învăţământul postuniversitar, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.
Accelerator pentru radioterapie la Spitalul Judeţean
Advertisement
Advertisement
Un Comentariu
Popescu
Aud de două săptămâni de tot mai multe cazuri de oameni care au stâri de vomă și diaree (de la cunoscuți din Pitești, Curtea de Argeș și alte localități) cu dureri acute de stomac și totuși în niciun ziar nu apare nimic scris despre asta. E vorba de oameni care nu au băut aceeași apă și nu au consumat alimente din aceeași sursă, nici măcar nu sunt înrudiți sau apropiați. Vrem și noi să știm ce se întâmplă. Medicii oare comunică între ei?