Misiunile pentru stingerea incendiului de vegetație uscată și litieră din Arefu au continuat și ieri, iar aseară incendiul a fost lichidat.
Fumegația de pe partea de nord a versantului era întreținută de o buturugă ce a ars permanent, într-o zonă inaccesibilă forțelor de intervenție.
Pe parcursul nopții, dar și în această dimineață, s-au realizat recunoașteri ale zonei, atât de pe DN 7C, cu mijloace de observare de la distanță, cât și cu echipe terestre, pentru observarea eventualelor focare existente.
Pe timpul deplasării, nu au mai fost identificate focare sau fumegații.
În ziua de 02.05. a.c. intervenția s-a realizat cu dificultate din cauza accesului îngreunat, a condițiilor meteo (vânt) și cantităților limitate de apă în zonă.
S-a intervenit, pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterului și dispozitivului special Bambi Bucket, care a executat 11 de misiuni de stingere, dar și cu ajutorul autoscărilor dotate cu tunuri, alimentate de la două autospeciale de capacitate mărită.
Una dintre autoscări a sosit în sprijin de la ISU București-Ilfov, având capacitatea de a interveni până la 70 de metri înălțime.
Pe toată durata operațiunilor de stingere, circulația pe DN 7C Transfăgărăşan a fost oprită, din motive de siguranță.
Întreaga misiune a angrenat peste 50 de pompieri militari, cu 12 mijloace tehnice, dar și reprezentanți ai Jandrmeriei, Poliţiei, Salvamontului, Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, CEZ și Drumurilor Naționale.
În continuare, echipaje de pompieri și voluntari vor realiza, periodic, recunoașteri în zonă.
Totodată, o comisie mixtă va desfășura o anchetă în vederea stabilirii cauzei probabile de producere a incendiului, se arată într-un cominicat de presă emis de ISU Argeş.
La ora apariţiei acestor rânduri, traficul rutier pe DN7C Transfăgărăşan a fost reluat pe ambele sensuri de mers.