La începutul lunii, Direcția Silvică a organizat o acțiune de împădurire într-o zonă special amenajată din pădurea Trivale.
Copiii, ajutați de pădurari și chiar de pompieri ai ISU Argeș, au reușit atunci să planteze peste 100 puieți de brad, stârnind reacții și comentarii apreciative.
Din nefericire, munca lor pare să fi fost în zadar.
„Am avut o premoniție„
Zilele trecute, unul dintre părinții care a asistat la eveniment a ieșit cu piciul la plimbare în zona Schitului.
Curiozitatea și o premoniție i-a îndemnat să meargă pe plantația cu pricina (aflată la vreo 200 de metri mai departe) să vadă ce mai e cu respectivii puieți.
Cel mic se temea că brăduții au dispărut și a ținut cu tot dinadinsul să vadă dacă mai sunt acolo, dacă nu cumva i-a furat cineva.
Temerile s-au adeverit într-o oarecare măsură. Deși la locul lor, puieții păreau a fi compromiși deoarece, spune omul, „seamănă cu niște crengi uscate înfipte în pământ, nicidecum cu un confier în dezvoltare”.
Ce spune șeful Direcției Silvice
Ne-am deplasat la fața locului, doar ca să constatăm același lucru. Cum nu suntem specialiști în silvicultură, am luat legătura cu șeful Direcției Silvice Argeș, dl Armand Chiriloiu care ne-a lămurit cu privire la această situație.
„Tehnologia folosită nu include stropirea. Zona de împădurire respectivă este destinată acomodării puieților. Normal, unii dintre ei se usucă, motivele putând fi lipsa apei, atacul dăunătorilor sau plantarea superficială. În toamnă tragem linie și facem completarea.
Ceea ce am organizat în Trivale a fost doar o acțiune demonstrativă în cadrul unui plan general mult mai amplu. Spre exemplu, anul acesta am făcut împăduriri pe o suprafață totală de 78 ha și completări pe 14 ha. Iar 267 ha sunt vizate pentru regenerare.” – a precizat Armand Chiriloiu.