Majorarea salariilor cadrelor medicale şi asistenţilor a fost o decizie luată de Guvern pentru a opri exodul spre alte ţări.
Asta teoretic, pentru că, practic, destule cadre medicale se plâng că salariile le-au scăzut sau le vor scădea, ca urmare a plafonării unor sporuri.
Măsura a avut un oarecare impact, zic guvernanţii. Dar, în Argeş încă sunt unităţi spitaliceşti cu deficit de personal pe anumite specialităţi cheie pentru un act medical de calitate şi eficient.
Astfel, la Curtea de Argeş e nevoie de specialişti în anestezie-terapie intensivă, cardiologie, medicină de urgenţă, oncologie, diabet şi boli de nutriţie, radiologie.
La Câmpulung Muscel sunt posturi pentru medici ORL, oncologi, boli infecţioase, radiologie şi imagistică, medicină de urgenţă.
De asemenea, la Costeşti e nevoie de specialişti în medicină internă, obstretică-ginecologie, neonatologie, urologie, pediatrie şi urgenţă, iar la Mioveni, de specialişti în ATI, neonatologie, medicină de urgenţă şi recuperare.
Sunt probleme şi la Ştefăneşti, unde e nevoie de medici de medicină de urgenţă, neurologie, medicină de laborator, epidemiologie, îngrijiri paliative şi geriatrie.
În fine, nici municipiul reşedinţă de judeţ, Piteşti, nu este ferit de neajunsuri la acest capitol. Sunt neacoperite posturi la ORL, ATI, oftalmologie, psihiatrie, chirurgie plastică şi reparatorie, neonatologie, neurochirurgie, diabet, urologie, urgenţă, chirurgie vasculară, ortopedie, oncologie, cardiologie intervenţională, nefrologie.
Mai trist e că nu prea se întrevăd perspective de ameliorare a situaţiei. Caz în care, sănătatea argeşeană va mai „boli” o vreme.
În speţă, vor mai suferi, lipsiţi de îngrijirile la care au dreptul, cei peste 300.000 de bolnavi, câţi numără judeul Argeş. Adică aproape tot al doilea locuitor!