Îmi permit să vă prezint tradusă de mine o informaţie apărută în ziarul parizian „Les Echos”. Este un ziar axat pe economie cu o mare influenţă şi recunoscut pentru imparţialitatea sa. Textul.
„România: reformele judiciare sunt preocupante. Consiliul Europei a exprimat «serioase preocupări» pentru proiectul controversat de reformă a justiţiei în România cu alarmare privind riscurile de corupţie în cadrul unui raport publicat miercuri. În decembrie 2017 parlamentul român dominat de social-democraţi (PSD) a aprobat trei propuneri de legi care generează o teamă a reducerii independenţei magistraţilor şi o reducere a prerogativelor parchetului anti-corupţie”.
Dar tot la subiectul manipulaţii financiare UEFA care reuneşte federaţiile de fotbal ale continentului a cerut o anchetă privind PSG, cel mai spectacular club francez. Care este deţinut de oameni de afaceri din Katar. Şi care are cheltuieli astronomice ca de pildă cumpărarea jucătorului Neymar din Brazilia pentru 220 milioane euro şi a lui Mbappe pentru numai 180 milioane. Acestea depăşesc cu mult cele 30 de milioane permise de regulamente peste cifra de afaceri a clubului. Patronii sunt „foarte siguri de ei”, dar vor trebui să justifice sursele acestor milioane cu prilejul unei reuniuni la 20 aprilie.
În fine iată câteva informaţii pe care le-am selecţionat pentru dvs ştiind că vă vor interesa. Rusia are 46 de vapoare spărgătoare de gheaţă. Statele Unite – 5. Dar are şi mai puţină gheaţă. Clasele de mijloc posedă în Franţa 40% din bogăţiile ţării. În 1900 nu aveau decât 15%. Mă strădui să intru şi eu în clasa mijlocie. UNESCO este o organizaţie a Naţiunilor Unite care protejează siturile culturale ale lumii. Are la ora aceasta 450 de situri înscrise, din care 50% sunt în Europa. Normal.
În China este o cameră de supraveghere pentru fiecare opt locuitori. În doi ani va fi o cameră pentru doi locuitori. Pentru protecţia lor desigur…
Vârsta medie a locuitorilor Europei la naşterea primului copil este 29 de ani. A mea a fost 44. Aproape cât are el acum.