# Ieri, SC Apă Canal 2000 i-a premiat pe câştigătorii concursului de desene „Protejăm natura, avem grijă de apă!„
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual la 22 martie, ieri, SC Apă Canal 2000 SA Piteşti i-a premiat în amfiteatrul Muzeului Judeţean pe elevii câştigători ai concursul de desene „Protejăm natura, avem grijă de apă!” (ediţia a V-a).
La competiţia organizată impecabil de Apă Canal în cadrul Programului Educaţional Piky au participat 327 de elevi din 40 de unităţi de învăţământ argeşene. Iar tematica a fost generoasă: importanţa apei în viaţa noastră; legătura dintre oameni şi apă; apa în diferite anotimpuri şi ipostaze; protejarea apei şi a mediului înconjurător.
Juriul format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Muzeului Judeţean, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş şi, fireşte, ai Apă Canal i-au acordat marele premiu elevei Theodora Ionescu, de la Colegiul Naţional „Al. Odobescu” Piteşti. De asemenea, au mai fost, pentru fiecare dintre ciclurile primar, gimnazial şi liceal, premii I, II şi III, precum şi menţiuni, dar şi 40 de premii speciale. Premii I au obţinut Mihai Mihnea Petru (clasa a IV-a, Şcoala Nr. 1 Lereşti), Ioana Raban Motounu (clasa a VII-a, Şcoala „Mihai Eminescu” Piteşti) şi Antonia Burtan (clasa a X-a, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti).
Mihail Marinescu, director general al SC Apă Canal 2000, cel care a înmânat ieri premiile (diplome şi bani), alături de viceprimarul Sorin Apostoliceanu şi de şeful Inspectoratului Şcolar, Dumitru Tudosoiu, a lansat cu acest prilej o provocare pentru copii, cadre didactice şi jurnalişti: „Cum vedeţi această manifestare anul viitor? Ce idei aveţi?” Da, rămâne de… răspuns.
Până una-alta, însă, vom mai spune că, în fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă. Anul acesta, la cea de-a 26-a aniversare, tema a fost „Natura şi apa” şi s-a referit la explorarea modului în care putem folosi natura pentru a depăşi problemele legate de apă ale secolului al XXI-lea.
De notat că ieri, 22 martie, am sărbătorit 25 de ani de atenţie globală asupra apei, ocazie cu care Miroslav Lajĉák, preşedintele celei de a 72-a sesiuni a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, a lansat Decada Internaţională pentru Acţiune: Apa pentru Dezvoltare Durabilă 2018-2028, cu scopul de a îmbunătăţi colaborarea, parteneriatul şi dezvoltarea capacităţilor ca răspuns la ambiţioasa Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.