„Şoc, artă luxuriantă şi o mobilitate extraordinară, cum rareori am mai văzut” – iată termenii în care poeta Denisa Popescu a zugrăvit expoziţia de pictură în acuarelă şi tempera adusă în faţa iubitorilor de frumos de Ara Max, artist plastic din Germania. Autoarea a realizat peste 3.000 de lucrări de pictură şi grafică, prezentându-şi creaţiile în Statele Unite ale Americii, China, Rusia, Letonia, Germania, iar în această primăvară capricioasă şi-a etalat compoziţiile (în pictură) şi la Piteşti, mulţumită Centrului Cultural şi municipalităţii care i-a pus la dipoziţie, până la finele lunii, spaţiul expoziţional de la Casa Cărţii (parter).
Ara Max locuieşte în oraşul Oberhausen, iar în prezent se află la Piteşti, alături de soţul său, care lucrează la o companie din Argeş. În timpul şederii în municipiul reşedinţă de judeţ, pictoriţa a desenat nu mai puţin de 38 de lucrări, care fac obiectul expoziţiei de la Casa Cărţii. Amintind de opera artistului plastic autohton Costel Butoi, picturile nemţoaicei, în acuarelă şi tempera, au ajuns în… paşi de „Vals” la sufletul privitorilor, melodia de dragoste a lui Smiley şi Feli fiind interpretată, live, de o parte dintre artiştii grupului folk „P 620” coordonaţi de cantautorul Tiberiu Hărăguş. Vernisajul pus pe portativ muzical a atins coarda sensibilă a unui public alcătuit în mare parte din elevi.
Contrastul culorilor în sine din „Universului interior” al artistei din Germania reflectă, din punctul de vedere al maestrului Ion Pantilie, „o lume a expresionismului liric, o lume a unui basm din toată lumea”. Poeta Allora Albulescu a apreciat că artista este „un suflet iubitor de oameni, de natură, de frumos, care surprinde viaţa într-o transfigurare artistică de excepţie” şi i-a adresat câteva complimente în limba germană, mulţumindu-i: „Danke schön, Ara Max!”
Ara Max a urmat o serie de cursuri, pentru a-şi cultiva gustul şi aptitudinile artistice în pictură, ceramică şi design vestimentar. Nemţoaica cu simţ artistic îşi asortează propriile vernisaje cu ţinute create de ea însăşi.