Poliţiştii de la Secţia nr. 3 Bascov recunosc negru pe alb (prin adresa nr. 1440/09.03.2018) că sunt „neputincioşi” în faţa spărgătorilor de chioşcuri de ziare. Iată ce ne comunică: „Vă facem cunoscut că dosarul privind faptele sesizate de dumneavoastră (…) a fost înregistrat la unitatea noastră (…), în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat (…) De la data sesizării (02.12.2017) au fost efectuate toate verificările care se impun pentru descoperirea autorilor faptei penale, însă nu s-a reuşit identificarea acestora. La data de 09.03.2018, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a aprobat trecerea dosarului în evidenţele cu autori neidentificaţi, cercetările urmând a fi reluate în cazul apariţiei unor elemente noi”. Pe scurt, după trei luni de la spargerea unui chioşc de ziare, Poliţia îl anunţă pe păgubit că nu ştie cine sunt hoţii. Există, totuşi, o noutate: firmei respective i se comunică faptul că s-au finalizat cercetările prin… trecerea hoţilor la „autori necunoscuţi”. E ceva, nu?…
Vă reamintim că pe la sfârşitul anului 2017, Florian Linte, administrator al unei reţele de difuzare a presei din Argeş, a dat de necaz cu hoţii specializaţi în spargerea chioşcurilor. De ce specializaţi? Pentru că au deja la activ numeroase „operaţiuni” prin care sustrag bunuri, iar poliţia nu reuşeşte să-i prindă. Ultima spargere a avut loc la Bascov, chiar de Ziua Naţională. Pagubele au fost stabilite la peste 90 milioane lei vechi, acestea constând în ţigarete, plus stricăciunile produse prin efracţie (un perete al tonetei a fost găurit). Deşi chioşcul era prevăzut cu alarmă, autorii au reuşit să pătrundă şi să golească rafturile nestingheriţi, folosind un sistem de bruiaj. Cu nici două săptămâni mai devreme, un alt chioşc de difuzare a presei fusese spart (la complexul „Doi Cocoşi”), iar poliţia nu a făcut altceva decât să constate furtul. Scenariul după care au lucrat indivizii este acelaşi: acoperă sistemul de alarmare cu spumă poliuretanică şi sparg în voie chioşcurile, furând în special produsele uşor de valorificat (ţigări şi cartele telefonice). La respectiva spargere, hoţii n-au apucat să plece cu prada, pentru că administratorul firmei a ajuns imediat la punctul de lucru, avertizat de sistemul de alarmă prin GSM. A fost alertată Poliţia (la 112), iar agenţii au sosit abia după 15 minute, după cum susţine Florian Linte. De atunci… nimic. Nici urmă de vreun hoţ sau de recuperarea prejudiciilor. Respectiva firmă s-a confruntat cu numeroase spargeri ale chioşcurilor de ziare. Cu vreo doi ani şi jumătate în urmă, pagubele au fost de zeci de mii de lei şi nici până azi poliţiştii nu au reuşit să-i găsească pe autori. Când patronul a crezut că spărgătorii s-au potolit, aceştia au lovit din nou. Pe lângă pagubele rezultate în urma unor astfel de spargeri, proprietarii trebuie să mai cheltuiască bani, mii de lei, pentru recondiţionarea chioşcurilor şi înlocuirea sistemelor de alarmă. Şi toate aceste necazuri se petrec în buricul Piteştiului, în unele cazuri chiar în apropierea secţiilor de poliţie.
Un Comentariu
MILITIA
Păi credeați că punând la conducerea poliției numai slugi agreate de politruci, poliția va proteja cetățeanul de hoți ? NU. Uite prin neimplicare, neștiință, etc., infracționalitatea crește dar, de fapt infracționalitatea în Argeș a scăzut conform cifrelor de la bilanț, nu-i așa ? Parcă toată presa lăuda conducerea poliției la ordinul politrucilor. GHERGHE – este susținut de Dan Manu, gruparea Crăciun – Mărăcineni, etc., Olteanu – este susținut de chestorul Stoica & Celly via Darius Vâlcov, Berechet – este susținut de Simona Oprescu & Ispir & Toba. SUCCESURI!