Related Articles

8 Comentarii

  1. 1

    DELIA DUMITRICA

    Am fost mereu, maestre, de ideea ca ipocrizia oamenilor este, de fapt, efectul neputintei lor . Un om poarta o masca, devenind de multe ori ipocrit. De ce spun de multe ori si nu mereu? Pentru ca unii poarta masca din timiditate . Dar cei care poarta masca pentru a-si atinge un scop, inducandu-i pe ceilalti in eroare cu starea de fapt a lucrurilor sunt ipocriti. Unde apare ipocrizia moare inocenta. Am observat ca numai oamenii neputinciosi recurg la trucuri, la minciuni, la falsuri, la ipocrizie, deoarece ,altfel, nu ar putea sa obtina ceea ce doresc. Deci ipocrizia este urmarea unei neputinte. Referitor la femeile-model din istoria meleagurilor noastre, cred ca sunt de neconceput in actualul climat social, nu numai romanesc… Cred ca femeia si-a dorit mereu sa fie unica, sa fie un simbol, sa marcheze ceva; spre deosebire de acele mari femei ale neamului romanesc, care si-au dorit sa marcheze pagini in cultura sau istoria propriei patrii, cele din ziua de azi isi doresc sa fie un simbol al revistelor si al ziarelor de scandal, sa tea tonul in moda la nivel de cartier sau la marca de masina , sa aiba un serviciu cat mai bine platit in schimbul unui minim efort; evident, dupa acest efort, vor sa fie top prin salile de fitness (ca la gimnastica sunt mai lente decat bunica de 89 de ani)… Din pacate, o reverenta fata de ceea ce ati scris d-voastra, cu amaraciune, pare-mi-se, o vor face tot oamenii de calitate. Eu nu ma consider neparat un om de calitate, dar ma inclin… Cu stima, Delia

    Reply
  2. 2

    Anonim

    Unor domni şi unor doamne („maeştri” şi „aspirante”!), le-aş aminti (chiar dacă nu aş „face”-o eu, oricum , o „face” (inexorabil!) VIAȚA-Realitatea!) :
    Pentru ADEVĂR , criteriul (suficient logic) este numai „concordanța” dintre IDEÉ şi REALITATE (Experiență -relă sau „rațională”!), NU „Succesul”, „Utilitatea”, „Trăirea”(afectivitatea) şi nici măcar numai CORECTITUDINEA (care, singură, este doar NECESARĂ ,da nu SUFICIENTĂ pentru ADEVĂR)…Sigur ,…” E …Greu” !!!…Să(ne) auzim de Bine !

    Reply
  3. 3

    Anonim

    COMPLETARE : de la ARITOTEL , „citare” …(!)

    Reply
  4. 4

    Anonim

    P.S. /Bineînțeles, ARISTOTEL !

    Reply
  5. 5

    Anonim

    ps ,la P.S./ …vezi şi ARGHEZI (ca să nu /MAI/ avem „vorbe” !

    Reply
  6. 6

    Anonim

    D-le Mihai Golescu, pentru că ADEVĂRUL nu este doar dur/ştiințific,logic,rece (aşa este perceput pt. că este obiectiv !), ci şi FRUMOS ,iată :

    „Cred că Platon e cel care a spus că frumosul a splendoarea adevărului (…)
    Adevărul este văzut de Intelect (…),
    Frumosul este văzut de Imaginație (…),
    relațiile cele mai satisfăcătoare ale sensibilului trebuie AŞADAR să corespundă fazelor necesare ale perceperii artistice.
    Găsindu-le pe acestea, găseşti însuşirile FRUMOSULUI universal. d’Aquino spune „Ad pulchritudinem tria requiruntur : integritas , consonantia , claritas”. Eu aş traduce aşa : „Trei lucruri îi trebuie frumosului : integritate , armonie şi luminozitate.” ( J. JOYCE – „Portret al artistului la tinerețe”)

    Reply
  7. 7

    Anonim

    Doamnelor, pe vremuri, una dintre întrebările de maximă importanță în ARTĂ era
    „Dacă FRUMUSEȚEA era cu adevărat „ÎN” obiectul estetic sau era „INERENTĂ” obiectului estetic ?
    Realiştii (OBIECTIVISTII) susțin că FRUMUSEȚEA este „IN” obiect , ca proprietate a OBIECTULUI ,şi că FRUMOSUL este independent de de convingerile (prejudecățile/presupozițiile ) unei persoane (de exemplu , DAVID -sculptura lui MICHELANGELO- ar fi frumos , chiar dacă toată lumea ar crede că scultura este urâtă ).
    Un SUBIECTIVIST (antirealist) crede că VALOAREA estetică (FRUMOSUL) este legat/ă indisolubil de judecățile şi reacțiile oamenilor şi, DECI , frumosul (FRUMUSEȚEA) „se află în ochiul privitorului”.

    Reply
  8. 8

    Anonim

    Deoarece „în ziua de azi” au ajuns „toate” să creadă că „au şcoală”(a vieții, …”de la mami” !) şi au „talente” se savantă , artistă , ba chiar şi ziaristă , filosoafă etc. (parcă o aud pe NUTZY , cu replica ei „tăioasă” :-„păi, DA’ !” sau cu cea „ucigaşă”…: „păi ,…NU ?! !”…, DAR , să exemplificăm cu ceva REAL ( întâmplare dintr-o celebră GALERIE de Artă)!
    Artista cea mai importantă („a… MOMENTULUI” !) expune în GALERIA de Artă respectivă (Paris , New York, nu mai rețin!) o „Găleată plină cu apă şi un Mop”.
    Vizitatorii Galeriei sunt „extaziați”(nu mai contenesc să ceară autografe de la ARTISTĂ !)
    Într-o zi,oarecare, vine şi „femeia de serviciu” a Galeriei şi „sprijină” propria găleată şi mopul de spălat podeaua lângă cele „ale ARTISTEI”(erau asemănătoare izbitor). ..Ce credeți ?!! …STUPOARE !!!…

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!