Related Articles

5 Comentarii

  1. 1

    Delia Dumitrica

    Intr-adevar, cand vorbim despre femeia-mama, ar trebui sa avem in vedere intreg contextul familial, adica acel asa-zis nucleu al societatii numit , generic,”familie”. Stim prea bine ca, inca din viata intrauterina ,copilul preia de la mama starile acesteia (foame, bucurie, oboseala etc.) si o sumedenie de caracteristici. In primii ani de viata, mama este indispensabila.De aceea, conditia mamei influenteaza in mod direct conditia copilului. Intr-o societate in care femeia preia mult din rolul barbatului, trebuie sa „dea” ceva in schimb si anume isi priveaza fiul/fiica de diferite lucruri; in aceste situatii, dedica propriului copil mai putin timp, mai putina atentie, mai putina afectiune, mai putina compasiune . Observam ca toate incep cu „mai putin”, ca o „compensatie” (evident distructiva) a ceea ce femeia face „mai mult”, preluand sarcinile barbatului. Nu vreau , in niciun caz, sa minimalizez rolul barbatului in cadrul familiei. Fiindca femeia-mama de azi nu preia numai din sarcinile barbatului, dar si din acelea ale preotului (care da exemple mai degraba dracesti), ale unui invatator/profesor care si-a uitat menirea, ale unui medic nedemn (care a uitat de juramantul lui Hipocrate), ale unui legiuitor, in fine, care nu are chef sa conceapa legi de adevarata protectie sociala (Atentie! Nu de asistenta sociala necuvenita si exagerata.)
    Toate astea, intr-un mod sau altul, trebuie sa le faca mamele, acele mame adevarate manate de instinct matern.

    Reply
    1. 1.1

      Gabriel Lixandru

      Mulţumim pentru comentariu.

      Reply
    2. 1.2

      Gabriel Lixandru

      Mulţumim pentru comentariul dumneavoastra, d-na Delia. La Mulţi Ani!

      Reply
  2. 2

    Anonim

    Nu are rost să va laud şi pe față pe cei de la Cotidianul ARGEŞUL pentru politica dvs. EDITORIALĂ şi pentru talentul de jurnalişti ADEVĂRAȚI.
    Dar, iată,cu „parafrazarea” lui MARIN PREDA, cum cred eu că „se judecă”-cu presupoziție- <>, (chiar de către ÎNȚELEPȚII satului,din „trecut”, dar şi de „azi”)…
    …IL Moromete , în mersul său pe ulița Timpului, era de Spațiu să treacă…şi…prin fața BĂTĂTURII lu’ ga Pussyca [ALFA], în tinerețea ei adevărată …”a satului”(responsabilă cu „chicoteala”/”NECHEZATU’ pe $ & ₩ & £ & ¥…, că € nu se inventase!)
    IL Moromete îşi zice în sinea lui : „asta când o ciupeşti dă CUR, îți şopteşte la ureche , ca lu d’ALDE COCOŞILĂ!…
    …Şi, deodată, îi vine şi …îi „scuipă” o întrebare mai „nedusă…la biserică”, … <Auzi, fa ga Pussyco, pă la ma'tale, …trecură şi AROGANȚII,…ăia…, cu CILIviza şi NASTRILÌ ??!!…cu BUTONU', fa…, ăl dă la HIROŞIMA !!!…dă te azvarle'n IAD !??!!…Şi nu i-ai SCUIPAT ?!!!!….

    Reply
  3. 3

    Anonim

    Auzind COCOŞILĂ de „aroganța” lu’ IL Moromete , când l-a prins „la poiana lu’IOCAN” , l-a şi „ars” ,în „aplauzele ADUNĂRII” :
    <păi, vezi că eşti PROST ,bă , Moromete, că IL nu pot sa'ț' mai zâc ?!!!…La NOI ,…tot cu…PAIE se "pârleşte"(porcu')…,cel mai bine !!!…Èheee…!!!…

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!