Azi a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural Argeş, ocazie cu care prefectul Emilian Dragnea a prezentat un raport de activitate pentru anul 2017. Aşa am aflat, printre altele, că problemele de fond funciar continuă să ţină capul de afiş în rândul petiţionarilor care ajung la Prefectură. Pe de altă parte, primarii au cerut din nou să stea faţă în faţă cu parlamentarii, căci au lucruri importante de discutat. Dorinţa le va fi îndeplinită: prefectul a anunţat că din martie şedinţele vor avea loc vinerea, astfel încât parlamentarii să poată fi prezenţi la Colegiul Prefectural (în restul săptămânii au activitate la Bucureşti).
Revolta „Ducelui”
Printre primii edili care au luat cuvântul s-a numărat cel din Albota, Ion Dumitru, care este şi preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Argeş. „V-am zis să aduceţi la şedinţele de Colegiu Prefectural parlamentarii! Să urgenteze unele legi, aşa cum este cazul legii transporturilor! Am ajuns la limită, nu mai răbdăm! Păi, dacă nu vin la şedinţe, să nu îi mai vedem prin campanii în comune, că le dăm cu parul în cap!”, a spus Ion Dumitru. Tot Ion Dumitru s-a revoltat şi împotriva instruirilor periodice de la Craiova pe linie de protecţie civilă. „Din moment ce am om la primărie plătit special pentru protecţie civilă, ce rost are să merg eu din doi în doi ani la instruire? Faceţi din noi şi pompieri? Nu avem destule pe cap?”, a spus primarul.
Şi primarul din Ţiţeşti, Gheorghe Savu, a luat cuvântul. Problema sa: un semn de circulaţie care-i obligă pe şoferi să vireze la dreapta la ieşirea spre Stâlpeni, pe DN73. „Din acest motiv, cei care merg la o biserică din zonă – fie la nuntă, fie la botez, la slujbă sau la înmormântare – trebuie să ocolească vreo 3 km ca să nu calce linia continuă! Faceţi ceva, luaţi acel semn!”, a spus primarul. Prefectul Emilian Dragnea a spus că problema este în atenţia autorităţilor.
Din nou Ştefăneşti
Tot ieri, primăriţa din Ştefăneşti, Ioana Jenica Dumitru, a venit însoţită de mai mulţi consilieri locali. „Oamenii din Ştefăneşti sunt disperaţi! Copiii nu mai au cu ce să ajungă la şcolile din Piteşti, salariaţii nu au cum să ajungă la lucru. Ce soluţie aveţi?”, i-a întrebat Ioana Jenica Dumitru pe mai-marii judeţului. Preşedintele Dan Manu şi vicepreşedintele Ion Mînzînă au spus că problema este strict locală, deoarece Consiliul Judeţean a lansat o licitaţie pentru un traseu Ştefăneşti – Piteşti, dar acesta este blocat în instanţă de contestaţii. „Soluţia este să faceţi cum au procedat cei din Păuleasca şi Miceşti: înfiinţaţi o linie de transport specială pentru copii şi pentru salariaţi, pe bază de tabel. Veniţi şi cereţi-ne sprijinul pentru a parcurge toţi paşii legali necesari!”, a fost mesajul celor doi. Cel mai probabil, pe această soluţie se va merge.
Jale la permise
Un semnal de alarmă serios l-a tras prefectul în privinţa examenelor de obţinere a permiselor auto. Au fost în 2017 vreo 38.000 de candidaţi, dar numai 36,37%, mult sub media naţională, au obţinut permisul, mulţi din a doua sau a treia încercare. În ceea ce-i priveşte pe candidaţii aflaţi la prima încercare, procentajul de reuşită a fost dezastruos: 16%! În aceste condiţii, va avea loc o evaluare a şcolilor de şoferi din judeţ: cele care nu au peste 50% dintre candidaţi reuşiţi la examen vor avea activitatea suspendată!
Tot fondul funciar…
În anul 1991 a apărut prima lege privind restituirea proprietăţilor. S-au scurs, aşadar, 27 de ani, dar la Prefectură continuă procesele şi petiţiile pe această temă. În total, Prefectura a avut pe rolul instanţelor de judecată 998 de dosare, dintre care 925 au vizat fondul funciar! De asemenea, dintre cei care au fost în audienţe, 861 au cerut tot ajutor pe aceeaşi linie!
Un Comentariu
Cris
Sa imi bag pupa in tabele lui Manu,Dragnea,a primareseinsi a viceprimarului din Stefanesti.Azi,am depus plângere la DNA,contra tuturor,comuniști ispitiți,și,dacă suntem șomeri,ce,mother fucker facem,sa va fur in gura de muisti,javră comuniste.