Trăim în secolul în care informaţia este asociată cu internetul, de la diverse site-uri online până la celebrul Facebook. Setea de cunoaştere trebuie satisfăcută cumva. Tocmai de aceea, o întrebare firească poate fi aceasta: „De unde îşi iau tinerii doza necesară de informaţii?” Oare cât de des citesc aceştia un ziar? Dacă da şi cum îşi aleg informaţiile corecte şi utile, vom afla din următorul sondaj.
Cristi Ţugui, 23 de ani, student la Administrarea Afacerilor: „Într-adevăr, poate tinerii nu prea mai citesc ziarul, nici măcar o carte. Acum cei mai mulţi sunt informaţi de televizor şi internet. Eu încă mai citesc ziare, pentru că de multe ori informaţiile de pe Facebook sunt greşite.”
Mădălina Stroe, 21 ani, Jurnalism: „Ne procurăm informaţiile din internet, mass-media online fiind mult mai la îndemână. Alegem calea mai uşoară, cu un simplu click putem afla orice dorim. Noi, tinerii, trebuie să nu uităm să răsfoim şi un ziar, presa scrisă oferă multe informaţii valoroase.”
Cristiana Stanciu, 21 de ani, Limbi Străine: „Încerc să evit hârtia, pentru păstrarea naturii. Citesc cu ajutorul eBook-ului, aşa îmi iau informaţiile necesare.”
Ioana Dragomir, 19 ani, Drept: „Îmi iau informaţiile din toate canalele posibile. Citesc ziare, mă uit la TV, mă delectez şi cu partea de online, pentru că îmi aduce mai multă diversitate. Este important să fii la curent cu ce se întâmplă, te poţi informa chiar şi prin alţi oameni.”
Alexandru Badea, 24 de ani, Informatică: „Părinţii mei cumpără ziare, aşa le citesc şi eu. Dar, de cele mai multe ori, accesez site-urile online ale diferitelor publicaţii. Cât despre Facebook, nu e o sursă de informare avizată, de aceea trebuie să fim atenţi la ceea ce alegem să citim sau pe ce ne bazăm.”