În Argeş funcţionează cinci centre de permanenţă. Acestea se află la Bogaţi, Cuca, Domneşti, Mozăceni şi pe Valea Argeşelului (Boteni-Vultureşti), iar numărul lor – câte degete-s la o mână – nu satisface nici pe departe nevoia de servicii medicale a argeşenilor de la sate.
Tarife
Spre finalul lui 2017 a fost scoasă pe linie moartă structura medicală de la Cepari. Cum în primul număr al Monitorului Oficial din 2018 au fost publicate tarife orare majorate pentru medicii şi asistenţii care lucrează în centrele de permanenţă, este posibil ca medicul coordonator să-şi reia activitatea în aşezământul desfiinţat din motive financiare.
Ionuţ Gheorghe, director în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, ne-a spus că, în comuna Bârla, este în curs de organizare un al şaptelea centru de permanenţă, inagurarea urmând să aibă loc, în cel mai fericit caz, în primul trimestru al anului în curs.
Din acest an, pentru medicii de familie care participă la constituirea unui centru de permanenţă, asigurând continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă, în spaţiul pus la dispoziţie de consiliul local, tariful orar de 40 lei/oră se majorează cu 4 lei/oră (suportă şi cheltuielile cu dotarea trusei de urgenţă). Tariful orar pentru asistenţii medicali care desfăşoară serviciu în regim de gardă nu poate fi mai mic de 20 lei/oră şi mai mare de 22,5 lei/oră. Pe de altă parte, pentru doctorii care au înfiinţat astfel de structuri în cabinetul propriu, tariful orar se majorează cu 50% (20 lei/oră).