Pentru că tot a fost ieri Ziua Armatei, ne-am gândit să trecem în revistă şi „armata” de funcţionari şi aleşi argeşeni care, chipurile, lucrează în interesul cetăţenilor acestui judeţ. Poate că unii au bunăvoinţă, dar nu pot sau nu sunt lăsaţi să facă anumite lucruri. Fiindcă altfel nu putem înţelege de ce Argeşul a regresat atât de mult cu nişte şefi blazaţi la cârmă. Aceştia par să conducă o armată de incompetenţi, iar dovezile sunt multe…
Avem şefi slabi pentru că…
… nu au reuşit să mişte mai deloc proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu care a intrat în impas, ducând la exasperare Dacia, principalul agent economic nu doar al Argeşului, ci al ţării! Atât de mult „contează” aleşii noştri în faţa celor de la Bucureşti, încât proiectul bate pasul pe loc, nefiind considerat prioritar decât pe hârtie şi la nivel declarativ; mai nou, se aude – după cum spune deputatul Dănuţ Bica – că se pregăteşte retragerea finanţării europene pentru acest proiect vital! Să ne spună nouă marii noştri conducători: de unde va scoate statul peste un miliard de euro pentru autostrada peste munţi?
… nici acum, la 28 de ani de la Revoluţie, nu sunt condiţii civilizate de trai în oraşele şi satele din Argeş, iar gradul de sărăcie a crescut enorm; doar jumătate dintre localităţi au apă şi canal, încă sunt sate fără curent electric şi fără gaze (ba chiar şi zone din anumite oraşe!), multe străzi arată ca uliţele din tablourile lui Nicolae Grigorescu, unele şcoli nu au apă curentă şi toalete în interior, iar accesul la serviciile de sănătate în mediul rural este dificil, dacă nu chiar inexistent în multe localităţi;
… nu au reuşit cei de la putere să determine conducerea centrală a ţării să construiască în Argeş un spital regional; a fost nevoie de ambiţia unui primar, Ion Georgescu de la Mioveni, ca un astfel de proiect să fie demarat în Argeş şi era cât pe ce să i se pună şi lui beţe în roate; în final, graţie eforturilor celor de la Mioveni vom avea un nou spital, dar nu regional; sănătatea este la pământ, condiţiile de spitalizare sunt demne de epoci demult apuse, iar cadrele medicale pleacă în străinătate; de abia acum, în al treisprezecelea ceas, conducerea Consiliului Judeţean a lansat un proiect de modernizare şi extindere a Spitalului Judeţean;
… ţăranii nu au unde să îşi desfacă produsele; centrele de colectare şi depozitare pentru fructe şi legume, promise de Consiliul Judeţean, lipsesc, aşa că argeşenii mănâncă mere din Polonia sau din Ungaria care au invadat hipermarketurile, fasole din Egipt sau piersici din Grecia. Nu mai vorbim despre faptul că nici până acum Consiliul Judeţean nu a asigurat condiţiile pentru construcţia de fabrici de procesare a legumelor şi fructelor;
… turismul ar putea fi sublim, dar merge la cota de avarie; nu amintim aici decât despre eşecul proiectului privind staţiunea de schi de la Moliviş şi despre lipsa copertinelor pe Transfăgărăşan, deşi autorităţile au promis mult mai multe!
… Argeşul a pierdut aproape toate centrele regionale de comandă, de la Finanţele care dau tonul de la Ploieşti, până la Autoritatea Rutieră, care s-a stabilit la Alexandria; politicienii noştri au acceptat cu o docilitate şi o resemnare mioritice orice condiţii puse de la Bucureşti, aşa că nu avem mari speranţe că Piteştiul va ajunge capitală de regiune după cum, de asemenea, ne-au promis cei care ne conduc.
Ar mai fi multe lucruri de spus; dar dacă aspectele semnalate mai sus nu sunt dovezi de incompetenţă, atunci cum pot fi ele catalogate? Neputinţă? Rea-voinţă? Lipsă de implicare? Complicitate cu cineva care vrea răul Argeşului?
Un Comentariu
Puiu
Se pare că întăriţi spusele domnului Bogdan Chireac despre războiul româno-român. O armată mică de functionari si alesi, se luptă cu o armată mare de alegători. Armata mică nu are niciun fel de bunăvoinţă, iar armata mare stă în tranşee şi încasează. Înainte de ’89 în armata mare ,condusă de armata mica, era o „armă” care se numea Geniu, iar militarii genişti. Domnul Bica ştie că dacă se primea ordin de la Comandantul Suprem , autostrada Piteşti-Sibiu era gata în termen record, cu” miliardul” nostru nu din afară.
Au şi sărăcit mulţi, dar s-au si ridicat mulţi, procentual nu am idee, dar poate ştiu sociologii.
Spitalul construit la ambiţia şi determinarea domnului primar Ion Georgescu le stă multora în gât, dar se vor împăuna mulţi la inaugurare, pe nedrept.
Poate ca domnul ministru Daea o să se gândească şi la aceste probleme . Este singurul ministru al Agriculturii de după ’89, care are rezultate.
Am început să am o alergie severă când aud de Moliviş, şi nu ştiu de ce eu. Poate din cauza sumedeniei de articole pe care le-a publicat”Argeşul”.Să se facă la un fel! Oare omul de afaceri Badea credeţi că ar putea finaliza lucrarea?
Când esti slab, ţi se ia mămăliga din mână şi rămâi nemâncat.
Nu mai e loc de catalogare, pentru că o facem în gând!?