Una dintre priorităţile Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş este aceea de a fi o punte de legătură și o voce a mediului de afaceri local. În acest sens, CCIA Argeș și-a fixat un plan de întâlniri periodice al antreprenorilor din Argeș cu reprezentanții autorității locale și ai instituțiilor deconcentrate.
Miercuri, 27 septembrie 2017, am avut ocazia de găzdui la sediul Camerei pe reprezentanții AJFP Argeș: dl Petre Cojocaru – Șeful AJFP Argeș și doamnele Aurelia Constantinescu – Șef Serviciu Asistență Contribuabili și Camelia Firu – Consilier Superior Asistență Contribuabili, la întâlnirea cu mediul de afaceri. Sala a fost plină, la întâlnire participând peste 70 de oameni de afaceri, pentru că subiectul adus în discuție a fost unul de maxim interes pentru mediul de afaceri – Plata defalcată a TVA în contextul OUG 23/2017.
Chiar dacă urmare a deciziilor luate la nivel de Parlament se pare că se va proceda la amânarea implementării generalizate a acestui act normativ, discuțiile au fost animate, atingând atât subiectul celebrei ordonanțe, dar în egală măsură cazuri și situații concrete cu care cei prezenți în sală se confruntă, în interacțiunea constantă cu autoritatea fiscală a statului.
În unanimitate, oamenii de afaceri prezenți și-au exprimat dezaprobarea pentru orice inițiative legislative de acest tip, care nu aduc niciun fel de avantaje activității lor și au pledat pentru un cadru fiscal corect și mai ales predictibil.
Reprezentanții instituției, bine pregătiți și buni cunoscători ai problemelor, au răspuns punctual întrebărilor venite din rândul auditoriului, dar din discuțiile purtate în timpul dezbaterii, nu am putut să nu remarcăm încă o dată faptul că, în foarte multe situații, puterea dumnealor de decizie nu este deplină, factorul decizional fiind la Ploiești.
Și pe acestă cale subliniem că este total ineficient pentru un mediu de afaceri activ și dinamic precum cel din județul Argeș, să aibă un obstacol în plus în relația cu Finanțele Publice prin plasarea centrului regional financiar altundeva decat în Pitești. Și încă o dată propunem, în sensul diminuării birocrației, renunțarea la principiul unei regionalizări păguboase pentru Argeș și mediul de afaceri argeșean!