Zilele trecute am arătat cum foarte mulţi bani publici de la primării şi instituţii argeşene au fost cheltuiţi pentru aşa-zise cursuri de formare profesională. Cursuri de calificare a personalului desfăşurate – atenţie! – pe litoralul românesc sau la munte, în vârf de sezon estival, funcţionăraşii fiind cazaţi la hoteluri de trei sau mai multe stele. De astfel de stagii estivale de pregătire au profitat şi angajaţi ai unor unităţi de învăţământ din Piteşti, în unele cazuri pentru astfel de cursuri cheltuindu-se zeci de mii de lei. Culmea este că reprezentanţii unora dintre aceste şcoli stau, pe de o parte, cu mâna întinsă la „mila” autorităţilor pentru fonduri necesare unor investiţii, iar pe de altă parte, cheltuiesc banii publici pentru trimiterea la mare sau la munte a personalului.
Unităţi şcolare din Piteşti care îşi permit astfel de „aroganţe” sunt cele care primesc bani serioşi de la primărie, dar cheltuiesc şi sume frumuşele pentru cazare la mare şi la munte.
Cel mai relevant caz este cel al Colegiului Tehnic „Armand Călinescu” căruia, în iulie 2017, i-a fost aprobată o sumă de aproape 30 milioane lei (peste 6,5 milioane euro) pentru reabilitare şi modernizare (probabil că sumele erau strict necesare), dar unitatea cheltuieşte pentru sejururi de calificare aproape 13.000 lei. Şi Colegiul „Maria Teiuleanu” a primit de la municipalitate în luna martie a acestui an vreo 6 milioane lei şi apoi şi-a permis să cheltuiască 11.300 lei pentru „instruiri” estivale.
Alte unităţi de învăţământ care au primit bani serioşi de la primărie pentru reabilitări şi modernizări sunt Şcoala „Mircea cel Bătrân”, Şcoala „Ion Pillat”, ba chiar şi Grădiniţa „Castelul Fermecat” (pentru reabilitare termică).
În aceste condiţii, ne întrebăm: cât de corect e ca bugetul local şi implicit cetăţenii Piteştiului să suporte cheltuieli de modernizare a unor şcoli, dar în acelaşi timp personalul acestora să se… specializeze pe litoral sau la munte în sezonul estival?!
21 Comentarii
ela
Ce sa zic dar in unele institutii se cheltuiesc bani si in alte scopuri cum ar fii noemarea unui post de director adjunct in conditiile in care numarul de elevi este nereal, si in scadere. Si pe ce salariu. Faceti un studiu. Si mai este inplicata si politica la mijloc. Primarul face lobii si presiuni. Aceste lucruri se pot verifica. dupa noua lege a salarizarii un director adjunct poate lua si pana la 7000 ron in conditiile in care acest post este aprobat de consiliul de administratie al scolii ilegal patru unele scolii care nu au numarul de elevii. cuaceste cheltuieli ce facem.
Ileana
Sesizaţi contabilul şcolii, că el conduce şcoala din punct de vedere financiar (şi nu numai financiar).
Nu există post ilegal de director adjunct fără acceptul contabilului din şcoală.
Politistul
https://sursata.ro/fapt-divers/acum-in-mioveni-femeie-injunghiata-in-gat#.WaGw9TcluX8.facebook
Mario
Aşa se întâmplă când salariile sunt mici, cadrul didactic este umilit la foc continu(u) şi stresul la maxim.
Este adevărat sistemul de educaţie generează contabili care se visează poliţişti.
Nu ştim din ce cauze contabilul râvneşte la salariul de poliţist, atâta timp cât are salariu mai mult decât decent (egal cu cel al directorului) şi invers proprţional cu munca depusă, dar direct proporţional cu furtul din buzunarul cadrului didactic.
Trebuie să fim atenţi să nu ne trezim cu pensii speciale pentru contabilii de şcoli, cu salarii de generali de 4 stele precum generalul izmene Oprea, etc.
Musai să ne comunice şeful I.S.J. Argeş date despre afacerea „contabilul”.
Politistul
Anul are 12 luni – 5 luni vacante =7 luni lucrate. Media pe zi 5 ore rezulta 3.5 luni lucrate pe salariu de 4000 ron
ela
hotul striga hotul = Mario. Uitate la tine si mai vb
GEO
intrebare stiti care este salariul contabilui de care tot vorbiti dumneavoastra? stiti responsabilitatea care o are? stiti cate programe trebuie sa stie la ora actuala? ex
1 edusal
2 revisal
3 forexe
4 programul de conta
5 elicitatie
6 minivis
7 calculul la sentintele judecatoresti pentru …….
8 legislatia care se midifica
9 noul sistem de raportare de la 1 sept 2017
10 platile separate pentru tva inpozit care se vor vace pentru furnizori
11 platile separate pentru angajati care vor intra de 1 ian 2018
si multele altele
voi ce Faceti ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ROG RASPUNS DE LA MARIO
Petrică
Probabil că aveţi dreptate, contabilii din şcoli dau să moară de epuizare (de stat degeaba).
Până de curând contabilităţille şcolilor erau ţinute de contabilii din Primării (iar activitatea care o desfăşurau pentru şcoală era sub 15% din volumul total de muncă).
Acum, în fiecare şcoală s- a implementat programul „Câte un contabil în fiecare şcoală” (în general absolvent de Spiru cu frecvenţă deloc), pe criterii de genul care dă mai mult şi/sau P.C.R.
Săracii contabili au atât de mult de lucru încât le fac pe toate prost, ca de exemplu, furt bani din sentinţe, încadrarea în programul licitaţie eparandărăt, etc.
Concret şi la subiect, într+o şcoală s- a cumpărat o imprimantă SAMSUNG 2016 cu suma de peste 600 lei prin programul mai sus menţionat , în condiţiile în care la ALTEX sau EMAG era maxim 300 lei, iar la ofertă chiar 220 lei
Mulţumim domnilor contabili, care folosesc programele de calculator în scopul îmbogăţirii personale şi a clicii de la conducerea sistemului.
Petrica
Corectez Samsung 2026
PETRI
FARA CARTUS
HI HI HI HI
Petrică
Orice imprimantă de la emag sau Altex conţine cartus din fabrică.
Este adevărat imprimanta Samsung 2026 cumparata de contabil de pe eparandărăt cu 600 lei a venit fără cartuş.
Dar de unde ştiţi?
Şi la dvs. în şcoală se procedează la fel?
PETRI
Cartus demo
Petrică
Imprimanta de 220 lei de la Emag sau Altex are cartusul bonux, ]n timp ce aceeaşi imprimantă dar de la eparandărăt are cartuşul lipsă în totatlitate şi pe deasupra costă şi peste 600 lei.
Avantajul este clar, net superior pentru contabil, a rămas şi cu vre-o 400 lei bani de buzunar + un cartuş furat.
CUCUVEAUA ROZ
ne puteti spune scoala
petrica
Dreptate lui Geo la toate aceste se mai adauga si evidenta conturilor care in medie in trezorerie este de 100 pe o unitate scolara. Cat la o primarie se ridica la vreo 300 de contri in trezorerie. Noi suntem toba la calcule daia este profil uman si real la liceu si facultate.
Stiu caz cand un prof nu poate sa faca o medie fara calculator.
Petrica
Domnule contabil depinde de medie, doar nu vrei să spui că ştii să calculezi media ponderată, probabil că nici pe cea aritmetică.
Eu cunosc un contabil care nu ştie adunarea şi scăderea fie ele şi cu ajutorul calculatorului, ca să nu mai vorbim că limba română este ceva străin, dar ce este mai grav este că individul nu are logică în exprimare, da-păi în calcule.
Apropo numele matale Petrică probabil că este derivatul de la Radu.
GEO
TE INSELI DOMNULE PETRICA FALSSS
Petrica
Domnul petrica L
PETRICA
Până acum ştiam să calculăm media aritmetică a numerelor astfel: adunam numerele (10 + 20 + 30 + 10 + 20 + 10) şi le împărţeam la numărul lor (6) şi obţineam media aritmetică: (10 + 20 + 30 + 10 + 20 + 10)/6 = 100/6
Media aritmetică ponderată simplifică acest calcul. Mai întâi stabilim ponderea fiecărui număr: avem 3 numere de 10, 2 numere de 20 şi doar unul de 30; aşadar ponderile sunt aceste numere găsite 3, 2 şi 1. Numărătorul devine conform formulei de mai sus: (3·10 + 2·20 + 1·30). Numitorul, tot conform formulei de mai sus, este suma ponderilor, adică (3 + 2 + 1). Iată acum media aritmetică ponderată: (3·10 + 2·20 + 1·30)/(3 + 2 + 1) = 100/6
Tilica
„Noi suntem toba la calcule daia este profil uman si real la liceu si facultate.”
Cred şi eu că eşti „tobă”, dar probabil „tobă de eşapament” care în limbaj de manivelă, înseamnă locul pe unde se aruncă deşeurile produse de motorul cu ardere internă.
Politistul
Stiti care este sinonimul la contabil