# Proiectul n-a avut prevăzut sistem de preluare şi drenare a apelor
În urma articolelor publicate în ziarul nostru în care relatam că, după fiecare ploaie mai zdravănă, o parte din aleile pietonale şi pistele de biciclete sunt inundate de apă, iar anumite porţiuni devin impracticabile, reprezentanţii Primăriei Piteşti, prin viceprimarul Sorin Apostoliceanu, directorul executiv al Direcţiei Tehnice, Valentina Neagu, şi şeful Serviciului Dezvoltare şi Managementul Proiectelor, Adrian Oprescu, recunosc în scris că proiectul de realizare a Parcului Lunca Argeşului a fost întocmit defectuos.
În adresa primită la redacţie suntem informaţi că „…în proiectul tehnic al Parcului Lunca Argeşului nu a fost prevăzut un sistem de preluare şi drenare a apelor pluviale. Ulterior expirării celor cinci ani de la finalizarea implementării proiectului, respectiv după 30 noiembrie 2017, se va avea în vedere execuţia unor lucrări de drenare a apelor pluviale”. Scurt şi elocvent. Subliniam când am scris despre aceste aspecte că, deşi la vremea întocmirii proiectului, mai mulţi specialişti i-au explicat (cu date tehnice) fostului edil Tudor Pendiuc că nu este oportună realizarea unei astfel de investiţii în lunca inundabilă a râului Argeş, primarul nu a ţinut cont de sfaturi şi până la urmă parcul a fost construit. Şi am mai scris noi că, în zona parcului, pe partea dreaptă a râului, a fost construit un dig care, teoretic, ar trebui să protejeze parcul de apele râului Argeş. Numai că acest „stăvilar” face mai mult ca apa adunată în urma ploilor să băltească pe aleile parcului.
Înţelegem demersul reprezentanţilor primăriei de a ne informa că proiectul tehnic nu prevedea soluţii pentru apele pluviale, dar nu putem înţelege cum poţi face un proiect în valoare de 9 milioane euro dacă nu eşti în stare să iei în calcul cele mai mici amănunte. Dar, cum am mai scris, nu este nicio problemă: a apărut, iată, un nou motiv pentru autorităţile locale ca să mai „investească” nişte bani publici acolo.
Mulţumim pentru răspunsul primit la redacţie, dar în acest caz poate că – vorba proverbului – „dacă tăceai, filozof rămâneai”.