* Dascălul Vasile Şerban a câştigat şefia a două şcoli şi a mai fost admis „fără loc” la alte patru
S-a încheiat şi a doua sesiune a concursului organizat pentru cadrele didactice ce aspiră la o funcţie de conducere. În Argeş au fost ocupate, de data asta, 53 de posturi vacante de director sau director adjunct. Candidaţii care au promovat examenul vor semna contracte cu inspectorul şcolar general la 28 august şi vor prelua frâiele şcolilor respective la începerea noului an şcolar, adică în prima zi, la 1 septembrie.
La această ediţie avem şi un fruntaş la… candidaturile pentru funcţia de director. Nu mai puţin de şase poziţii în clasamentul candidaţilor argeşeni au fost ocupate de un singur concurent. Este vorba despre Vasile Şerban, un profesor din Argeş care şi-a mărit de şase ori şansele de a fi uns ca director de şcoală. Domnul Şerban a intrat în cursa pentru şefiile unor şcoli din Piteşti („Marin Preda”, „Nicolae Simonide”, „Tudor Muşatescu”), Recea (Nr. 1), Miroşi („Prof. Emil Negoiţă”) şi Căldăraru („Prof. univ. dr. Ion Stoia”).
Două şcoli de la ţară îl primesc cu braţele deschise pe Vasile Şerban, acesta promovând concursul organizat pentru ocuparea posturilor vacante de la Miroşi şi Căldăraru. Profesorul nu a prins şcolile din oraş; doar la una a fost respins, la celelalte fiind admis „fără loc”.
„Bătaie” pe posturile de conducere a fost şi la Piteşti, la unele instituţii fiind înscrişi câte trei, patru sau chiar cinci candidaţi pe un loc (director). În această categorie intră şcolile pe care şi le-ar fi dorit să le conducă profesorul Vasile Şerban. Concurenţă a fost şi pentru postul de adjunct de la Colegiul „Dimitrie Dima”.
Dascăli mai bine pregătiţi
Ca o concluzie a acestui concurs, Mihaela Crişan, inspector şcolar general adjunct, a formulat următoarele concluzii: „De data asta, profesorii s-au prezentat mai bine pregătiţi la concursul organizat pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct, drept dovadă că puţini dintre concurenţi au fost respinşi la proba scrisă. Printre concurenţi s-au numărat şi cadre didactice care au «picat» prima sesiune, cea de astă-toamnă. Cei respinşi anul trecut şi-au dat seama că trebuie să se pregătească, să înveţe pentru acest examen şi iată că s-au înscris la concursul din această vară. Posturi vacante au mai rămas în judeţ, în jur de o treime. Avem şcoli unde nu s-a prezentat nimeni la acest tip de concurs, fie pentru că nu a îndeplinit condiţiile cerute de metodologie, fie că nu a existat interes”.
53 dintre posturi au fost ocupate la această sesiune. 18 candidaţi au fost admişi „fără loc” (au avut medie), nouă au fost respinşi şi unul nu s-a prezentat la examen.