Oficialii echipei de baschet a Piteştiului au obţinut zilele trecute semnătura lui Porter Troupe, unul dintre cei mai longevivi jucători străini care au evoluat în România. Născut pe 25 martie 1983, acesta măsoară 197 centimentri şi evoluează pe poziţiile 1-2-3.
Porter a evoluat sezonul precedent în două ligi importante ale Europei. Jucătorul american a îmbrăcat echipamentele celor de la BC Slam Stal Ostrow (Polonia) şi Lietkabelis (Lituania). În urmă cu două sezoane, Troupe a jucat alături de Energia Târgu-Jiu atât în campionatul României, cât şi în FIBA Europe Cup, unde gorjenii au cucerit medalia de bronz. În fine, americanul a terminat sezonul 2015-2016 alături de Steaua CSM EximBank.
Porter Troupe are peste 200 meciuri jucate în România, cu peste 2500 puncte marcate şi 700 recuperări.
„Sunt încântat”
Într-o declaraţie acordată site-ului oficial al clubului, scmpitesti.ro, cea mai recentă achiziţie a lui BCM U a vorbit despre noua sa echipă, dar şi despre sezonul ce va urma. „Sunt încântat să mă întorc în România şi să joc pentru un antrenor bun şi un club minunat. Vreau să fac o mare surpriză în sezonul ce va urma. Vom fi o echipă puternică şi sunt fericit. Mă aştept să ajungem cel puţin în semifinale, dar inima mea spune că putem mai mult. Fanii din Piteşti sunt minunaţi, mi-au dovedit multă iubire şi susţinere chiar dinainte să semnez. Îi voi răsplăti cu multă muncă. Sunt încântat, aştept să începem, simt că vom avea un sezon frumos. Personal, vreau ca acest sezon să fie cel mai bun al carierei mele”.
Porter Troupe este al cincilea transfer efectuat în această vară de BCM U Piteşti, după ce au fost confirmate venirile lui Titus Nicoară, Marius Ciotlăuş, Laszlo Lazăr şi Andriy Agafonov. La capitolul plecări, în acest moment sunt sigure despărţirile de Alexandar Mladenovic (BC Mureş Tg. Mureş), Pavel Marinov (Steaua) şi Tomislav Gabric (Treviso).
Dintr-o familie de intelectuali
Jucătorul născut la New York este unul dintre cei mai vechi stranieri din Liga Naţională de baschet şi are o poveste de familie splendidă. Quincy, tatăl lui Porter, e profesor la University of California, San Diego, şi scriitor de biografii celebre, iar Margaret, mama lui, este fostă jurnalistă cu aspiraţii de actriţă, la NY Times, azi promotor al unei galerii în Harlem Arts Salon, după ce multă vreme a fost proprietar al Randall Gallery, din La Jolla, California, cea mai importantă galerie de artă contemporană de pe Coasta de Vest. „Nu prea am avut talent la scris, nici la poezie. Practic, nici nu mi-a trecut prin cap asta, vreodată! Baschetul a fost drumul meu. Tata, în schimb, este profesor de literatură şi arta poeziei, cu lecţii şi prelegeri la mai multe facultăţi şi colegii. Are peste 20 de volume publicate. Părinţii mei s-au întâlnit într-o sală de lectură. Tata recita, mama asculta şi se îndrăgostea”, povestea, în urmă cu câţiva ani, noul jucător al echipei de baschet a Piteştiului.