În această dimineaţă, peste 120 de poliţişti din Câmpulung au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Jandarmeriei Argeş, precum şi al colegilor de la judeţ, 40 de percheziţii domiciliare pe raza comunelor Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori.
Din primele verificări a rezultat că, în perioada octombrie 2016 – martie 2017, persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, ceea ce însemnă cantitatea de aproximativ 1.235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat masa lemnoasă rezultată. Urmare a descinderilor, 39 de suspecţi vor fi conduşi la sediul poliţiei din municipiul de la poalele Mateiaşului pentru audieri.
Actualizare, ora 19 – În urma celor 40 de percheziţii efectuate azi dimineaţă de poliţişti şi procurori din Câmpulung, din care 37 la locuinţele unor suspecţi şi trei la societăţi comerciale, oamebii legii au ridicat trei autoutilitare, 20 de atelaje hipo, 54 motofierăstraie, 11.500 lei, 3.500 euro, 40 mc lemn în valoare de 14.800 lei şi 9 mc cherestea în valoare de aproximativ 6.300 lei. 24 de persoane au fost conduse în cele din urmă la sediul Poliţiei Municipale Câmpulung pentru audieri, iar printre cei care au de dat explicaţii în faţa oamenilor legii se numără şi trei cunoscuţi proprietari de gatere din comunele Bughea şi Albeştii de Muscel. Ei sunt Mircea Dănuţ Samoilă şi Dănuţ Samoilă, ambii din Bughea de Sus, şi Avram Solomon, din Albeştii de Argeş.
Val NICOLAU
Un Comentariu
Puiu
Felicitări tuturor care au participat la această acţiune! Rămâne ca şi judecătorii să-şi facă treaba la acelaşi nivel profesional pe care l-au demonstrat procurorul şi celelalte forţe. Dar, am mai spus şi am din nou ocazia să afirm acelaşi lucru. Este mult mai important şi mai eficient, ca mafioţii să fie prinşi până sa doboare copacii ! Trebuie să fie intensificată munca de urmărire şi prevenţia. Este un act criminal să dobori 5200 de arbori în cinci luni. Chiar nu se aud drujbele în pădure şi motoarele maşinilor cu care sunt căraţi arborii? Aici chiar ar fi foarte eficienţi turnătorii de altădată, informaţiile lor fiind un criteriu de salvare al respiraţiei noastre, al calamităţilor, al urgiilor naturii ,al stricării sistemului ecologic, al dispariţiei florei şi faunei şi în final chiar a noastră. Dacă statistic s-ar demonstra într-o comună creşterea defrişărilor ,conducerea ,autorităţile acelei comune, ar trebui să fie trase la răspundere. O defrişare la nivelul acesta nu se poate face decât cu ştiinţa autorităţilor comunale. Să nu vă sperie problema cu turnătorii, că ea nu a dispărut niciodată şi continuă cu succes în toate domeniile