Zile libere 2025. Planurile angajaților, date peste cap. Schimbare pe ultima sută de metri.
Câte minivacanțe vor avea românii, în 2025?
Ziua de 3 ianuarie nu va mai fi liberă pentru bugetari. Surse politice spun că Executivul nu a fost de acord cu propunerea venită de la Ministerul Muncii, de a face punte între zilele libere de Anul Nou, 1 și 2 ianuarie, și weekendul prelungit 4-7 ianuarie, care cuprinde liberele de Bobotează și de Sfântul Ioan Botezătorul. Așadar, minivacanța se întrerupe. Se pare că bugetarii se întorc la muncă în ziua de 3 ianuarie 2025.
Deși numărul zilelor libere legale în 2025 rămâne neschimbat față de anul precedent, distribuția acestora le transformă într-un prilej perfect pentru mai multe minivacanțe.
Startul anului 2025 începe promițător pentru bugetari, cu o serie de zile libere concentrate în prima lună. Pe lângă zilele de 1 și 2 ianuarie, care marchează începutul noului an, și cele de 6 și 7 ianuarie (Boboteaza și Sfântul Ion), angajații din sectorul public vor beneficia și de o punte între 3 ianuarie și weekend-ul din 4-5 ianuarie. Astfel, prima minivacanță a anului se întinde pe șase zile consecutive, oferind o oportunitate excelentă pentru relaxare.
La finalul lunii ianuarie, o altă zi liberă, 24 ianuarie, marchează Ziua Unirii Principatelor Române.
Minivacanța de Paște
Următoarele zile libere legale vor fi în aprilie, când bugetarii se vor bucura de o nouă minivacanță de Paște. Zilele libere vor fi 18 aprilie (Vinerea Mare), 20 și 21 aprilie (prima și a doua zi de Paște).
În luna mai, tradiționala Zi a Muncii, sărbătorită pe 1 mai, pică într-o zi de joi, oferind posibilitatea unei alte punți pentru o minivacanță prelungită, dacă ziua de 2 mai va fi declarată liberă.
Luna iunie vine și ea cu trei zile libere importante. Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, și pe 8-9 iunie, cu ocazia Rusaliilor, românii pot profita din plin de începutul verii.
Minivacanța de vară
În august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august, pică într-o zi de vineri, oferind un weekend prelungit.
Toamna aduce alte două zile libere legale: 30 noiembrie (Sfântul Andrei), care pică într-o zi de duminică, și 1 decembrie (Ziua Națională a României), într-o zi de luni, formând astfel un weekend prelungit.
Minivacanța de Crăciun
Ultimele zile libere din 2025 vor fi cele de Crăciun, pe 25 și 26 decembrie, care cad într-o joi și vineri, asigurând încă o minivacanță ideală pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, potrivit observatornews.ro.
Zilele libere legale în 2025
IANUARIE: 1, 2 (Anul Nou), 6 (Boboteaza), 7 (Sfântul Ion), 24 (Ziua Unirii Principatelor Române)
APRILIE: 18 (Vinerea Mare), 20, 21 (Paștele)
MAI: 1 (Ziua Muncii)
IUNIE: 1 (Ziua Copilului), 8, 9 (Rusaliile)
AUGUST: 15 (Adormirea Maicii Domnului)
NOIEMBRIE: 30 (Sfântul Andrei)
DECEMBRIE: 1 (Ziua Națională a României), 25, 26 (Crăciunul)
Cu un total de 15 zile libere legale distribuite de-a lungul anului și numeroase punți posibile, 2025 promite mai multe minivacanțe pentru bugetari. Este o oportunitate perfectă pentru a planifica escapade scurte sau momente de relaxare alături de cei dragi.
Zile libere 2025. Planurile angajaților, date peste cap. Schimbare pe ultima sută de metri.