Angajări. Veste bună pentru cei care vor să câștige bani înainte de sărbători!
Creșterea continuă a comerțului online a mărit constant oferta de locuri de muncă, fie și temporare, pentru livratori sau lucrători în depozite. În luna decembrie a acestui an, mai multe firme recrutează angajați.
Mai multe firme recrutează angajați, în luna cadourilor
Se fac numeroase angajări în decembrie, iar românii au șansa de a câștiga mai mulți bani chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Retailerii și firmele de curierat au nevoie în luna cadourilor de mai mulți angajați. Se fac angajări temporare sau chiar pe perioadă nedeterminată.
,,Mulți dintre candidați profită de această perioadă pentru a găsi un loc de muncă temporar, în timp ce alții doresc să își suplimenteze veniturile pe termen scurt, lucrând doar în weekenduri sau în timpul liber”, a explicat directorul de comunicare al platformei de recrutare eJobs, Ana Călugăru, citat de BZI.ro.
Companiile de curierat fac constant angajări, iar din luna noiembrie sunt peste 30.000 de anunțuri noi cu locuri de muncă disponibile. Se caută în special lucrători sezonieri pentru depozite, curierat și call-center, fapt explicabil prin faptul că retailerii vor să facă față fluxului uriaș de comenzi din preajma sărbătorilor de iarnă.
Un animator câștigă 200 de lei pe oră
Pentru cei dispuși să lucreze în depozite sau ca manipulatori de marfă, se oferă salarii între 3.000 și 3.500 de lei pe lună. Cea mai atractivă plată oferită de cei care fac angajări în această perioadă vine însă din zona HoReCa și turism: până la 200 de lei pe oră pentru cei care lucrează ca animatori la petrecerile de Crăciun sau la evenimentele dedicate copiilor.
Angajări masive și la stat
România atinge un record istoric de bugetari, cu peste 30.000 de angajări în doar o lună! Numărul bugetarilor din România a ajuns la un record de peste 1.300.000 de posturi ocupate, în octombrie 2024!
Administrația publică centrală numără peste 830.000 de posturi, dintre care peste 600.000 sunt finanțate în întregime din bugetul de stat. Alte ministere cu schimbări semnificative sunt cel al Apărării și cel al Sănătății, unde s-au angajat aproximativ de 2.600 de oameni. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în Educație, cu aproape 30.000 de posturi noi.
Generația Z nu respectă regulile de pe piața muncii
Când vine vorba de tinerii din Generația Z, aceștia se confruntă cu mai multe probleme pe piața muncii. Un raport recent a arătat că întreprinderile sunt nemulțumite de noii angajați din generația Z și ar dori să evite angajarea proaspeților absolvenți în viitor. Pe măsură ce mulți proaspeți absolvenți se confruntă cu nemulțumiri cu privire la modul în care se integrează la locul de muncă, angajatorii raportează o ezitare tot mai mare în a-i angaja.
Angajatorii constată că tinerii din generația Z nu respectă regulile de pe piața muncii, au dificultăți de comunicare și nu sunt dispuși să lucreze în echipă, nu gestionează bine și politicos feedback-ul negativ și nu respectă programul de muncă. Pentru a-și spori șansele de a fi angajați, angajatorii au subliniat că unele dintre calitățile principale pe care le caută la tinerii din generația Z includ seriozitatea, responsabilitatea, inițiativa și atitudinea pozitivă.
Angajări. Veste bună pentru cei care vor să câștige bani înainte de sărbători!