Argeș. Târg duminical într-o comună de poveste. Cumperi, dar te bucuri și de atracții turistice.
În fiecare zi de duminică, în comuna argeșeană Rucăr este organizat târgul săptămânal care adună sute de vizitatori. Fiind un loc încărcat de istorie, oamenii vin deseori aici nu doar pentru a-și face cumpărăturile, dar și pentru a vizita obiectivele turistice.
Târgul duminical la Rucăr
Târgul duminical oferă o gamă largă de produse, de la fructe, legume, lactate, carne până la mâncare gătită pe loc. “Vedeta” târgului la care se înghesuie toată lumea este gogoașa de Rucăr! După cum spun cei care le-au degustat, sunt cele mai delicioase si pufoase gogoși pe care le-au încercat vreodată.
De la târg nu lipsesc haine, obiecte de decor, bijuterii și alte chilipiruri la prețuri pentru toate buzunarele.
Aici sunt prezenți comercianți din toată țara și de fiecare dată poți găsi lucruri noi care te vor surprinde. Mulți spun că nu ai cum să treci pe la acest târg și să pleci cu mâna goală!
Rucăr, printre cele mai vechi așezări din spațiul argeșean
Situată în nord-estul județului Argeș, la confluența Râușorului cu Dâmbovița, comuna Rucăr are în componență satele Rucăr și Sătic, satul Rucăr fiind printre cele mai vechi așezări din spațiul argeșean.
Rucărul este un spațiu încărcat de istorie, fiind depozitar peste vremi al multor isprăvi legendare, martor veridic, dar și participant direct la fapte și evenimente din istoria țării.
Atracții turistice la Rucăr
Trecătoarea istorică ce face legatura între Muntenia și Transilvania, Culoarul Rucar – Bran, reprezintă astăzi, fără îndoială, una dintre cele mai importante atracții turistice din țară, remarcându-se prin peisaje montane fermecatoare, de un pitoresc inegalabil.
Comuna Rucăr este străbătută de șoseaua națională DN73, care leagă Piteștiul de Brașov. Distanța dintre Rucăr și Pitești este de 75 km și poate fi parcursă în aproximativ 1h22min.
Argeș. Târg duminical într-o comună de poveste. Cumperi, dar te bucuri și de atracții turistice.