Pitești. Un teren de sport pare că a fost bombardat!
Piteștenii care îi îndeamnă pe tineri să facă mișcare au rămas cumva în “stand-by”, după ce Stadionul N. Dobrin a fost demolat pentru a face loc unui complex modern dotat cu tot ce trebuie. Problema este că proiectul noului stadion se va derula mult timp de acum încolo, iar oamenii dornici de sport tot caută alte variante.
În acest sens, pot merge pe noua pistă de alergare din Lunca Argeșului, ceea ce este un lucru foarte bun. Tot acolo există și două terenuri de fotbal, precum și două de tenis. Bine, dar sunt mai mereu ocupate. Mergând lângă Expo Parc și în parcul Ștrand, găsim iarăși terenuri ocupate. Este destul de clar că există un deficit. În ultimă instanță putem da câteva ture pe pista făcută la Argeș Mall, cu mențiunea că aici intervine (cred) factorul poluare. Poate tocmai de aceea e singurul loc pentru sport unde e mai mereu liber.
Prin cartiere mai sunt diverse spații amenajate, chiar terenuri cum este și acesta situat în spatele Școlii Ion Pillat. Din păcate, așa cum vedeți, se află într-o stare avansată de degradare. Suprafața de joc prezintă fisuri și denivelări semnificative, ceea ce poate reprezenta un pericol de accidentare. Iar panourile pentru baschet nu mai au coșuri. Ok, de vină sunt persoane certate cu bunul simț, “găligani” care au tras de ele până le-au rupt, însă dacă au fost distruse înseamnă că nu mai trebuie reparate?
Consider că asigurarea unor condiții sigure pentru activitățile sportive ar trebui să fie o prioritate pentru administrația locală. Un teren de sport bine întreținut încurajează cetățenii, în special tinerii, să practice sporturi și să adopte un stil de viață activ și sănătos. Mai mult decât atât, un teren de sport bine întreținut contribuie la imaginea pozitivă a orașului. Locuitorii și vizitatorii vor aprecia lucrurile de calitate, însă în cazul de față cine nu cunoaște întreaga poveste poate afirma că municipalitatea e nepăsătoare. Poate acest loc a fost scăpat din vedere, de aceea atragem atenția asupra halului în care a ajuns.
În plus, repararea terenului de sport acum poate preveni deteriorarea sa continuă și eventualele costuri mai mari de reabilitare în viitor. Întreținerea periodică este mai eficientă și mai economică decât reparațiile majore pe termen lung.
Dacă responsabilitatea întreținerii terenului revine unei alte entități, administrația locală ar trebui să facă demersurile necesare pentru a se asigura că acesta este reparat cât mai curând.
Un Comentariu
Cezar
Care viitor stadion Nicolae Dobrin, draga domnule autor? Ce te face sa crezi ca se va realizA vreodata si nu va ramane locul parloaga? In fine, haide sa le mai dam crezare pana la alegeri, caci in caz de nu s-au apucat pana atunci, nici nu il mai vedem vreodata.
Noroc ca pot trantii altceva pe terenul ala, ca e spatu garla si bine amplasat! Anyway…multe ne lipsesc la Pitesti, putine vom avea. Pentru ca ne lipsesc oamenii cu viziune in Administratie. Noi nu am avut asa ceva dupa 1989, nu avem nici acum. Din pacate…